Mé díkůvzdání
Foto: autorka

Mé díkůvzdání

28. 12. 2019

Vánoční svátky nám 2.svátkem vánočním na Štěpána končí, za několik dní budeme vítat  Nový rok. Byl to hezký Advent, skládající se z příprav na vánoční svátky.

Vánoce jsou především křesťanské svátky, kdy v dávnověku přišel na svět malý Ježíšek v městě Betlémě. Tuto nádhernou událost jistě všichni známe. Jako každým rokem i nyní jsem  se vydala 24.12. dopoledne  pro Betlémské světlo do našeho milého kostela. V kostele byla mladá maminka s holčičkou, které dohlížely v otevřeném kostele, aby si každý mohl odnést světlo. Dala jsem se s ní do řeči, která byla velmi shodná.  Mnoho lidí ateistů si chodí pro Betlémské světlo, aniž by jindy chodili do kostela, snad výjimečně navštíví Půlnoční o Štědrém večeru. Zajímavé. Mnoho lidí do kostela nechodí, a přesto mají víru v něco, snad i v Boha. Zajímavé. Mnoho lidí chodí do kostela, modlí se, přesto jsou třeba větší hříšníci, nežli ti, co do kostela nechodí. A myslí si, že přetvářkou je vše napraveno. Zajímavé. 

Pravidelně chodím do našeho kostela na Půlnoční, jsou to pro mě nádherné okamžiky, kdy za zvuku varhan si zazpíváme koledy na počest narozeného děťátka. A teď se chci s vámi podělit o slova našeho pana faráře, který o této půlnoční k nám pronesl: Každý z  vás si buďte vědomi své ceny, každý oplýváme jiným bohatstvím, nepokukujme po druhých, kteří mají velké bohatství, či jsou krásnější a podobně. Mějme rádi sami sebe / to není sobeckost/, buďme si vědomi svých hodnot,  máme v sobě nesmírnou sílu, jen si ji musíme uvědomit. Pokud toto vše objevíme v sobě, dokážeme z duševního bohatství rozdávat a pomoci druhým. Neužírejme se závistí a pomluvami, to nejsou hodnoty. Krásná slova!

Na 2. svátek vánoční po ránu vysvitlo toužené sluníčko,  tak jsem šla proběhnout moje psí holky do klidných míst a já jsem mohla občas fotit a pohřížit se do svého vánočního rozjímání. Kde jinde, než v tichosti ve volné klidné přírodě je možné se oddat myšlenkám. Pod nebem si uvědomuji, jak je život plný zázraků, nadechnout se svěžího vzduchu, vidět nad hlavou kus modrého nebe i sluneční paprsek. Přeletí ptáčci, dokonce někteří vydávají varovná znamení, pozor, člověk se blíží!  Každý den, každá chvíle takto strávená v tichosti v přírodě je pro mě balsám, balsám pro srdce i pro moji duši..

A jsem opět plna naděje, že život má nesmírnou cenu, že přes všechna trápení má život pro každého z nás smysl. A mám se ráda, mám ráda lidi i Vás!

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%