Můj letošní nejsilnější zážitek s i60 - chytrolín
FOTO: autorka

Můj letošní nejsilnější zážitek s i60 - chytrolín

28. 12. 2019

Letos mám za sebou celou první pětiletku s portálem i60, lépe řečeno máme ji za sebou hezky spolu. Za tu dobu jsme toho zažili opravdu dost. Netušila jsem, že jsem až takový psavec (nebo ho ze mě udělal náš milý portál?) a moje příspěvky se rozprostřely do dvaceti stran mého profilu. Mezi nimi jsou i nejsilnější zážitky roku z minulých ročníků. Letos jsme dostali úkolem zaměřit se na zážitky spjaté právě s i60. Rok má dvanáct měsíců a já vím, že bych ho mohla zpracovat do dvanácti odstavců a v každém z nich bych se mohla věnovat jinému zážitku. Cítím, že portál a lidičky kolem něho se stali součástí mého bytí, mojí rodiny. Vzpomínám na setkání s paní Švejnohovou a jejími hosty, velké setkání v Kořenově, výlety a posezení s přáteli z našeho portálu, výstavu fotografií v Jeseníku, kterou jsem si osobně dojela prohlédnout, vstřebávám výlety prošlapané díky projektu Do stovky. Pro účely zážitku roku bych však měla vybrat jeden, a tím se nakonec stala jiná portálová soutěž - Prázdninový tip. Výhrou v soutěži byl sice chytrý telefon a o ten jsem vůbec nestála, ale výzvě jsem nemohla odolat a do soutěže jsem vyslala pozvánku do "mého" města Roudnice nad Labem. Snažila jsem se představit ho čtenářům tak trochu jinak a popsala v něm zajímavosti, které jinde nemají. (Prázdninový tip-Roudnice nad Labem)

Pokaždé, když se zavedla řeč, ať u stolu či na chatu, na chytré telefony, vedla jsem si svou. Nedala jsem dopustit na svůj véčkový Alcatel věku předškoláka, disponující malým displejem, ale zato klávesnicí s velkými, dobře viditelnými tlačítky s písmeny. Potřebuji ho na volání a sem tam psaní sms zpráv. Na co by mi byl nějaký chytrý telefon s bůh ví jak složitou obsluhou a funkcemi, které nemůžu ani potřebovat?

A pak se stalo, že čas ukončení soutěže Prázdninový tip, resp. tedy vyhlášení výsledků, se kryl s mým pobytem v místě, kde lišky a wifi dávají dobrou noc. Užívala jsem si přírody, když se mi na zádech v batůžku zavrtěl a mou pozornost známým zvukem přivolal můj malý alcatel. S nevolí jsem odvrátila zrak od dramatické scény, kterou jsem se právě snažila zachytit objektivem fotoaparátu - pasoucí se kozy v ohradě za humny, viz. úvodní foto. Zalovila jsem v batůžku a zjistila, že mi volá kamarádka z íčka Elena. "Aleno, blahopřeji Ti, víš, že jsi vyhrála telefon?" "Ty si děláš legraci, to není možné! Co s ním budu dělat?" Tak asi v tomto duchu se nesl náš rozhovor. Hnědé kozy si mezitím lehly do trávy, já jsem se odebrala směrem hřiby u Slavného a říkala si, nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.

Jednoho dne ležela doma na stole krabička s nápisem Samsung Galaxy A-40. Asi po třech dnech jsem našla odvahu ji otevřít. Černá placka se na mě dívala s výčitkou, proč ji nechávám tak dlouho v těsném obalu. To ještě nevěděla, že i dalších pár dní stráví nečinně hned vedle svého krabičkového pelíšku. Chodila jsem kolem ní po špičkách a až asi po týdnu jsem usoudila, že se cítím být dost silná na to, abych ze svého oblíbence alcatelku vytáhla sim kartu a nakrmila jí černou placku. Zafungovala jako šém a černá placka si se mnou nenápadně začala povídat a lákat mě do svých tenat. Rozechvěle jsem zjišťovala, že všechno je jinak a při prvním zazvonění jsem nedokázala přijmout hovor. To se postupem času změnilo a já jsem na chytrolína změnila názor. Brzy jsem začala podléhat jeho kouzlu a dnes mi pomáhá např. při mých výletech, kdy se mohu kdykoliv podívat do mapy, kde zrovna jsem a kudy dál, a dokonce ho používám i jako navigaci, další aplikace mi zaznamenává počet ujitých kilometrů i s přesnou mapkou, v portmonce mám všechny karty a nemusím nosit portmonku skutečnou, volám a obrázky posílám přes aplikaci WhatsApp, ve vlaku s wifi si vesele prohlížím, co nového na íčku, mohu si na místě určit houbu či rostlinu atd. Jen na jedno si nemohu zvyknout, a to je psaní zpráv, při kterém chytrolín samovolně mění mnou napsaná slova za jiná a pokud si toho nevšimnu, příjemce se nestačí divit. I přesto jsem svůj starý telefon odložila do temného šuplíku a nemám v úmyslu se k němu vrátit.

Díky portálu i60 a jeho čtenářům jsem poznala výhody chytrého telefonu a vlastně i mohla sepsat tento svůj zážitek roku  :)

Soutěž Můj zážitek s i60 2019
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%