Fotoreportáž: Prosincová, poslední
Foto: vedoucí kina Pohoda v Jeseníku

Fotoreportáž: Prosincová, poslední

30. 12. 2019

Rok 2019 již zaklepal bačkorami a já se s ním rozloučím po svém. Připravila jsem si pro vás v pořadí již dvanáctou fotoreportáž 2019.
Ano, je to tak. Jste stateční, protože jste to se mnou vydrželi a celý rok sledovali moje fotoreportáže, teda alespoň někteří. Ti ostatní by měli jít do sebe a polepšit se. (Ale ne, je to jen na každém z vás, jestli se podíváte.)
Jak si jistě pamatujete, v listopadu jsem si stýskala, že stál za starou belu. Ale to jsem netušila, že prosinec bude ještě horší. Místo jiskřivých bílých plání, sněhových závějí, prostě zimní atmosféry jsme si užili v tom lepším případě mlhy a v tom horším zachmuřenou oblohu, šedivo. Jen v jednom nám prosinec tady na Jesenicku udělal radost. Zalil naše zahrady, stráně i háje. Ne moc, ale trochu vody spadlo, a protože zem nebyla zamrznutá, vpila se voda do země. Ó díky za ten déšť.
V prosinci kromě vánoc se udály pro mě tři docela významné události.
Za prvé se svými kamarádkami jsme uspořádaly fotografickou výstavu v jesenickém kině a tu budeme v polovině ledna přesouvat do Zlatých Hor. Myslím, že mohu neskromně prohlásit, že se výstava docela povedla.
Za druhé jsme s manželem byli na školním vánočním projektu našich vnoučat (prý se neříká besídka) jejich školy ve Frýdku- Místku. Bylo to krásné a dojemné. Fotky z této akce zveřejňovat nebudu.
No a máme tu za třetí, událost, které bych se s radostí vyhla. Nějaký ten týden před vánocemi nám začal špatně odtékat dřez v kuchyni. Dva dny před Štědrým dnem se slova „odpad – dřez“ staly pro mě sprostým slovem. Nepomohl ani vodař, ani louh, který tam ten první sypal. Načež mu asi po páté porci ten louh bouchnul do obličeje, na tričko. Rozstříkl se po kuchyni až do obyváku. Víc škody než užitku. Doufám, že vodař neutrpěl žádnou vážnou zdravotní újmu, alespoň nás o tom ujišťoval. Je to jinak šikovný a spolehlivý řemeslník. Co bude dál, uvidíme po Novém roce. Kam volat o pomoc, netuším. Zkusím nejdříve z okna.
Když píšu tyto řádky, je dva dny před koncem roku.
A tak mi dovolte poděkovat vám za trpělivost i přízeň, a pokud chcet, podívejte se na moji poslední pravidelnou měsíční fotoreportáž. V příštím roce budete mých měsíčních fotoreportáží ušetřeni, slibuji.
Šťastný rok 2020, přátelé.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%