Fotbaloví internacionálové slavili kulaté narozeniny
FOTO: Nadace fotbalových internacionálů

Fotbaloví internacionálové slavili kulaté narozeniny

7. 1. 2020

Na sklonku minulého roku se uskutečnila oslava kulatých narozenin čtyř bývalých fotbalových reprezentantů. Slavnostní oběda v pražském hotelu Don Giovanni se na pozvání Nadace fotbalových internacionálů zúčastnili Karel Dvořák slavící sedmdesátiny a tři čerství padesátníci: Martin Hašek, Jan Suchopárek a Radim Nečas.

Karel Dvořák byl fotbalovým obráncem, s Duklou Praha a Zbrojovkou Brno získal mistrovské tituly. V lize odehrál 287 utkání a dal 16 gólů. Za československou reprezentaci nastoupil v jedenácti zápasech.

Martin Hašek prožil úspěšná léta ve Spartě, Slovanu Liberec a Příbrami, působil i v Austrii Vídeň a Dynamu Moskva. Za reprezentaci hrál tento fotbalový záložník ve 14 utkáních. Do loňského října trénoval tým Bohemians Praha.

Obránce Jan Suchopárek prožil nejlepší léta ve Slavii Praha, se kterou vyhrál v roce 1996 ligový titul. Byl také členem týmu, který ve stejném roce získal na ME v Anglii stříbro. Celkově nasbíral 61 reprezentačních startů. Působil i ve francouzském Racingu Strasbourg. Nyní je trenérem reprezentace hráčů do 19 let.

Radim Nečas je odchovancem Baníku Ostrava, poté působil například ve Slavii Praha, FK Jablonci či Slovanu Bratislava. Nastoupil ke čtyřem reprezentačním zápasům a nyní působí jako hlavní trenér divizního Tatranu Rakovník.

Správní rada Nadace fotbalových internacionálů na konci roku také rozhodla o podpoře bývalých hráčů v roce 2020. Podle výkonného ředitele nadace Martina Říhy dostane nadační příspěvek celkem 62 fotbalových internacionálů. Kromě toho poskytne zvláštní nadační příspěvek pozůstalým Zbyňka Hotového, bývalého reprezentanta a dlouholetého útočníka Slavie Praha. Ten zemřel loni na konci listopadu po dlouhé nemoci.

osobnosti sport
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%