Narozeninový dárek
Foto autorka

Narozeninový dárek

20. 1. 2020

Vzhledem k tomu, že leden je pro mě vždycky trochu traumatizující, protože nový rok začínám o rok starší, což není zrovna důvod k veselí, přemýšlela jsem tedy, co by mi rodina mohla dát. A přišla jsem na to. Není to dlouho, kdy bylo znovu otevřeno zrenovované Národní muzeum v Praze. V Praze jsem chodila do školy a několik let pracovala. Poznala jsem tu svého manžela, zkrátka mám na ta léta spoustu vzpomínek. V TV jsem zahlédla reklamu na výstavu Tutanchamon a Egypt. Dcera má toto téma moc ráda, a tak jsem jí nabídla, že bychom se mohly do Prahy podívat. Slovo dalo slovo a 12.1.2020 jsme vyrazili na výlet. Přidal se syn, snacha a vnučka, manžela jsme nechali doma s pejsky. Myslím, že mu to ani moc nevadilo.

Přiznám se bez mučení, že jsem tak trochu kulturní barbar. Výstavy, koncerty, divadlo nejsou zrovna můj koníček, ale chtěla jsem muzeum v novém hávu vidět a tak trochu si zavzpomínat. A opravdu se bylo na co dívat, muzeum je krásné z venku i zevnitř. Výstava Tutanchamon byla celá v audiovizuální podobě, prošli jsme vše, co bylo v nabídce, vynechala jsem jen Sametovou revoluci, nemusím vidět všechno. Pohled z kupole na Prahu byl nádherný, bohužel nešlo moc fotit, hlídací paní nás odháněla od oken, takže to je na některých fotkách trochu vidět. Prošli jsme spojovacím koridorem i do bývalé budovy FS, která nyní slouží jako muzeum, ale nic k vidění tam nebylo. Pohledem na Václavské náměstí jsem si vybavila pár nostalgických vzpomínek na školní léta, kdy jsme tam chodily tancovat, kino Blaník bylo také naše oblíbené. To už není ani pravda.

Metrem jsme se vrátili do Letňan, kde jsme parkovali, prošli se Obchodním centrem, naše Fórum mi opravdu stačí, dobře se najedli a unavení, ale spokojení jsme vyrazili domů. Výlet se mi moc líbil, nejenom proto, že jsem byla s dětmi, že jsem se na chvíli vrátila do mládí, že jsem viděla spoustu zajímavostí a krásy, že nám přálo počasí, že jsem se zase svezla metrem. Bylo to pohlazení po duši, byla to soudržnost s rodinou a i ta děsná únava se tím pádem jevila snesitelnější.

Úmyslně jsem nepsala žádné technické informace, výstava Tutanchamon je do konce ledna a kdo bude mít zájem, najde vše na internetu. Přeji všem spokojeně prožitý rok 2020.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%