Fotoreportáž: Černé jezero
Foto: autorka - Černé jezero, Zlaté Hory

Fotoreportáž: Černé jezero

27. 1. 2020

Dnes jsem si zřejmě hned ráno obula boty z toulavého telete. Sice jsem se přemohla a dopoledne vyžehlila dvě várky prádla, ale pak už to dál nešlo. Další domácí práce jsem odsunula po „indycku“ na jindy a už jsme spěchali na autobus.

Je všeobecně známo, že mou oblíbenou lokalitou je městečko Zlaté Hory a tam především Zlaté jezero, bydliště labutí rodiny. Tentokrát však cílem našeho výletu bylo Černé jezero, které se nachází rovněž v katastru Zlatých Hor.

Černé jezero je evropsky významná lokalita kvůli živočichům, kteří tam údajně žijí. Neměla jsem ještě nikdy to štěstí zahlédnout třeba čolka karpatského, jen jednou jsem tam zahlédla hajného, ale to asi nebude chráněný druh, že? Jezero není tak fotogenické jako zmíněné Zlaté jezero, ale vede k němu lesní cesta a je tam neskutečné ticho. Lépe řečeno bylo tam vždy ticho a les kolem dokola, kam oko dohlédlo, pohádka. Dnes tomu tak nebylo. Cesta blátivá, rozježděná od lesní techniky a nákladních aut. Les vykácený, holiny a smutek. A co to ticho? Toho jsme si opravdu neužili. Ve zbytku lesa pracovaly dva lesní stroje a manévroval tam obrovský náklaďák.

Statečně jsme pokračovali až k cíli. Udělala jsem pár fotek a s vidinou dobré kávy a úžasného dezertu ve zlatohorské kavárničce BOAST jsme se vydali na zpáteční cestu. Ze svého okna na panelovém sídlišti nám zamávala na pozdrav pro íčko naše Jana, kterou jsem smskou vytrhla od sledování sportu v televizi. Kousek dál už nás čekala kamarádka, s kterou jsme strávili příjemnou hodinu a půl v kavárně. No, znáte lepší zakončení výletu? Konec dobrý, všechno dobré.

Černé jezero, přírodní památka ČR, evropsky významná lokalita.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%