Stezka korunami stromů
láká i v chladném počasí

Stezka korunami stromů
láká i v chladném počasí

6. 11. 2012

Do korun stromů na Lipně se lidé mohou vydat nejen v letní sezóně, ale kdykoli během roku. "Stezka korunami stromů Lipno s 40 metrů vysokou vyhlídkovou věží je otevřena celoročně," řekl ředitel tohoto unikátního projektu Filip Pekárek.

Pohled z vyhlídkové věže na podzimní krajinu kolem lipenského jezera a Novohradské hory je možné užít si v listopadu každý den od 10 do 16 hodin. "Ke stezce se návštěvníci dostanou buď Stezka busem, nebo si na vrchol Kramolína mohou udělat pěší výstup po vyznačené trase. V druhé polovině listopadu pak budu moci po technické odstávce využít i lanovou dráhu,“ upřesnil Filip Pekárek.

Stezka v korunách stromů je i za podzimního počasí bezproblémově schůdná, a to i pro vozíčkáře nebo dětské kočárky. Nejen na děti čeká řada naučných zastavení a didaktických prvků z oblasti přírody, její ochrany a funkce lesa. „Podzim přináší na Lipno rozmanitost barev, takže pohled ze stezky je zase úplně jiný než v létě. Za příznivého počasí je možné vidět i vrcholky Alp, proto opakovaná návštěva stojí určitě za to,“ doplnil Pekárek.

naše tipy stromy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.