BRIT Monoprotein: Pochoutka pro alergické pejsky
Máte alergického psa? Dopřejte mu to nejlepší krmivo. FOTO: Vafo

BRIT Monoprotein: Pochoutka pro alergické pejsky

15. 2. 2020

Víte, že díky jedno druhovým konzervám Brit Monoprotein, je možné odhalit alergii u psa daleko rychleji než dlouhodobým střídáním granulí? Monoprotein totiž znamená, že konzerva obsahuje pouze maso a orgány z jednoho živočišného zdroje, tedy např. pouze králičí.

I pejsci bývají bohužel alergičtí. Mnoho z nás si to zažilo. A než jsme na TO přišli, trvalo to i několik měsíců. Aby měli chlupáči s citlivým zažíváním, intolerancí nebo přímo s alergií, v bříšku jako v bavlnce, musí jim pán servírovat takové menu, které neobsahuje žádný ze škodlivých alergenů. Jak ale odhalit, která z obsažených surovin je ta špatná? Pokud je alergenem určitý druh živočišného proteinu, mohou být konzervy z jednoho druhu proteinu šikovným pomocníkem.

Najít škodlivý alergen může být běh na dlouhou trať. Obsáhlé složení granulí neumožňuje snadno rozeznat, která z položek pejskovi ubližuje, krmiva se tak musí střídat a následně zdlouhavě vyčkáváte, zda se dostaví reakce.

Konzervy Brit Monoprotein slouží v tomto směru jako rychlá pomoc. „Pán tak může jednoduše vyzkoušet, jak na který protein pejsek reaguje a vylučovací metodou vyřadit vše škodlivé. S monoproteinovými konzervami budete mít navíc jistotu, že se ve složení neukryla žádná ingredience, jež by mohla u chlupáče vyvolat alergickou reakci – do jídelníčku tak zařadíte pouze konzervy obsahující masíčko, na které není pejsek alergický,“ dodává Martin Kváš, výživový poradce značky Brit.

A protože někteří psi s citlivým zažíváním špatně tráví větší kousky masa či vnitřností, mají konzervy Brit Monoprotein konzistenci jemného paté – lépe se tráví a snadno je přijímají také psí senioři, kteří mají problém se zoubky.

A jaké druhy můžete testovat? Na výběr je z osmi receptur konzerv. Hovězí, krůtí, jehněčí, nebo králík. Čtyři druhy konzerv jsou navíc doplněny hypoalergenní přílohou – rýží nebo sladkými brambory, které mají pozitivní vliv na celkové zdraví vašeho mazlíka. Jsou to hovězí s rýží, jehněčí s rýží a krůtí nebo tuňák se sladkými brambory.

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.