Pomoc, mám v chalupě krokodýla
Ilustrační foto: pixabay.com

Pomoc, mám v chalupě krokodýla

20. 2. 2020

Tak nějak nevím, zda to sem patří. Soutěž je vypsaná na domácího mazlíčka, ale můj příběh určitě do této kategorie nepatří. Z popsaného příběhu je znát, že můj „mazlíček“ je vlastně nežádoucí element.


Nechcete jej? Támhle běží, chyťte si ho.

Š+G Polednice.

Tak nějak nevím, zasedla si matička příroda na mne, nebo je to osud, ale to co se mi občas stane jsou příhody, které ani nelze považovat za možné. Je to tak do kategorie sci-fi nebo „myslivecké latiny“ a čtenář si to musí přebrat.

Jsem nepiják, nefetuji, morfium ani nic podobného ještě nedostávám, a pokud to dokáži sám posoudit, tak jsem pořád při smyslech.

Co jsem to zrovna dělal? „Jo to byla středa a to vždycky hnojím dno“ (Werich, vodník Čochtan). A jak si tam tak sedím, čtu si něco v mobilu, asi jsem se na dost dlouhou dobu zapomněl hýbat a… přes hranu telefonu koukám, od pračky pod vanu mi proběhla ještěrka, tak asi deset cm. Byl jsem z toho dost vyvalený, jestli se neblíží vidiny těsně před koncem. To se prý na poslední chvíli uleví a zdají se i barevné sny. Pomalinku jsem to rozdýchával, dokonce jsem se i štípl, ale vše bylo v normě.

Je pravda, že v noci občas slyším nějaký šramot, ale myš to podle zvuku určitě není a do pastiček na oříšky nebo škvarky se to taky nechytne. Ale zase mi něco ohryzalo čokoládové bonbony na misce. Tak jsem si řekl, že zbloudilá myška a dal jsem bonbony sousedovic Kikině.

Ha, čím se chytají ještěrky? A jako studenokrevného živočicha sejme a vyfotí ji teplotní čidlo ve fotopastech? Nutně potřebuji prokázat, že nejsem zralý na blázinec.

Zažil jsem dost humornou příhodu s paní, co prodává na e-shopu fotopasti. Pokoušel jsem se získat od ní po telefonu parametry, a zda to vyfotí také studenokrevné živočichy, žáby, šneky, žížaly, ale nakonec jsem musel s pravdou ven že lovím ještěrku. Oba jsme se dost nasmáli a docela mne litovala.

Když jsem to trochu rozchodil, tak jsem si položil otázku, jak se sem dostala? Já vím, po drátech internetu dokáže přijít spousta různého svinstva, ale ještěrka? Že by vběhla z venku je nesmysl. Možná tak na návštěvu do chodby, ale zabydlet se tady?

No a pak mi to došlo.

Mám venku pod plachtou několik let kůrovcové dřevo a tam asi nakladla samička vajíčka, (vypadají jak bílé kuličky pámelníku), a já jsem si je v nějakém dutém polenu dovezl ke kamnům. Dřevo tam trochu proschne, a když se netopí, leží tam dost dlouho. Nevím jakou potřebují ještěrčí vajíčka teplotu k inkubaci a na jak dlouho, ale asi nad nimi matička příroda držela ochrannou ruku a povedlo se.

Pokud ještě platí Darwinova teorie o vývoji druhů, zaručí mi někdo, že bude-nebude platit i tady? Ta ještěrka zde má mimořádné životní podmínky, venku mrzne a jako studenokrevný živočich, když jsou ostatní venku zalezlí a zatuhlí, ona zde má kolem pětadvaceti stupňů a krmení taky dost. Broučků a mušek z toho dřeva mi tady žije spousta, dokonce jsem zde nedobrovolně odchoval několik generací kůrovců. A pokud bych ji chtěl přikrmovat, tak co, tlačenku, řízek nebo mleté hovězí? Já vím, moučné červy, ale odkud, v obchodech je běžně nemají a ptát se prodavačky, to je jak jízdenka k „Chocholouškovi“.

Pořád ale nevím, co s tím Darwinem a jeho teorií o vývoji druhů, vlivu životních podmínek a výživy na jejich velikost. Pokud má Darwin pravdu a ta ještěrka, nevím, snad zatím jen jedna, zde má vhodné podmínky, kdo mi zaručí, že z ní nevyroste krokodýl? A je služba co v bytech loví krokodýly? Já vím, myslíte si, že mi šibe a bez důkazů je to těžké, ale pracuji na tom. Jediný „pobytový znak“ je že se mi na dlažbě v koupelně množí „kuličky pepře“, snad je to od ní.

Až pojedete někdo kolem Austrálie, poptejte se Dundeeho, co s tím. Hlavně mi neraďte něco podobného, jako se čistil Audiášův chlív. V tom biblickém příběhu svedli horský potok skrz chlévy. No, možná by vyplavala, ale je tady doma, a asi by se jí ven do té divočiny moc nechtělo.

A ještě přidám reakce na moji příhodu z meilů kamarádů jako prvních čtenářů: Chachá, já brečím smíchy. A viděl jsi ji ještě? Nebo - našel jsi otisk pařátků? Dobrý by bylo, kdybys to mohl polapit a vyfotit... Ale copak tenhle článek můžeš pustit ven? To je jak poukázka do blázince. Ještě se můžeš potkat s Marťany a předky ze záhrobí, a máš to na doživotí. O lidi nejde, když stráví bulvár …, ale o tebe, jak to nějak dokázat.

Já: Krmím, sypu na podlahu mouku kvůli stopám, uvažuji o fotopasti, zda ji vezme a pak se uvidí. Ten Dundee není žádný miláček, ale drak z jiného světa. Vůbec nevím, zda je vůbec vhodné zveřejnit že jej mám v bytě a ještě k tomu bez terária a na volno. Nacpou se mi sem báby ochranářky a polezou mi pod postel a nakonec mi ze životního prostředí nebo veteriny vyměří pokutu za nelegální a neohlášený chov plazů. Že jsem jej chytil a pustil ven není reálné, a že odjel s Čedokem do Austrálie mi taky nikdo neuvěří.

 

P.S.: Závazně prohlašuji, že pokud se dočkám umístění v této soutěži, že se dobrovolně, při plném vědomí, bez nátlaku a úplatku vzdávám ceny (což je podle vypsaných podmínek pytel granulí). Žádné zvířectvo nemám, a toho krokodýla s tím krmit nebudu, mohl by z něj vyrůst drak. Nechcete taky jednoho? ZDE.

Soutěž - Mazlíčci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.