Matrace pro Vaše zdravé spaní
Ilustrační foto: ingimage.com

Matrace pro Vaše zdravé spaní

21. 2. 2020

Vzhledem k tomu, že na lůžku – matraci trávíme velmi podstatnou část dne a kvalitní spánek je velmi důležitý pro uvolnění a relaxaci i udržování si dobré kondice, není dobré výběr správné matrace podcenit.

Typy matrací

Jako jsou různí zákazníci, jsou různé i matrace. Každý si vybere podle svých potřeb. Matrace z paměťové pěny, pružinové, latexové nebo z antialergických materiálů. Specifickou skupinou jsou zdravotní matrace, které jsou opatřeny certifikátem a doporučují je ošetřovatelky jako nejlepší výrobky pro chronicky nemocné. Řadí se mezi ně matrace antidekubitní, které eliminují vznik proleženin. Dále ortopedické matrace, které poskytují optimální oporu páteři a svalům. Napomáhají tak rehabilitaci po úrazech nebo při poruchách pohybového aparátu.

Matrace pro zdravé spaní

Matrace pro zdravé spaní

Zvláštním druhem jsou renovační – přistýlkové matrace. Jedná se o speciální podložku, kterou se zakryje původní matrace a není třeba kupovat novou. Takové podložky se hodí například na cesty do hotelů, nebo pro studenty na kolej.

Rozměry matrací

Kromě standardních velikostí matrací, které jsou běžně v nabídce, je možné vyrobit v podstatě jakýkoliv vámi zvolený výrobek přesně podle vámi zadaných rozměrů – matrace na míru

Tuhost matrace

Možná je rovněž kombinace různých stupňů tvrdosti matrací, která je uzpůsobena obvykle váze uživatele. Stupnice tvrdosti má pět stupňů. Od stupně číslo 1 pro nejlehčí jedince, nebo malé děti až po stupeň číslo 5 pro zákazníka s váhou nad 130 kilogramů. Správně zvolený stupeň tvrdosti je velmi důležitý pro rovnoměrné rozložení váhy jednotlivých částí těla. Pokud je váha rozložena špatně, dochází k nadměrnému zatěžování jednotlivých partií a je větší riziko vzniku bolesti.

Více o možné tuhosti matrace najdete na stránce – matrace dle tvrdosti.

Polohovací lamelový rošt

Lamelový rošt do postele

 

Matrace a její cena

Pro náročné zákazníky je k dispozici luxusní kolekce matrací se speciálním tvarem jádra, které zajišťuje optimální rozložení váhy a tím pádem i pohodlnější a kvalitnější spánek. Matrace jsou vyrobené z paměťové pěny nebo studené pěny Coolflex, které lépe drží tvar.

Pro méně náročné zákazníky je k dispozici velmi oblíbená řada matrací Medline, která se vyznačuje vysokou kvalitou při zachování příznivé ceny. Cena za matraci včetně snímatelného, pratelného a prošitého potahu, je maximálně 3000 korun.

Anatomické polštáře

Spolu s matracemi lze zakoupit i anatomicky tvarované polštáře, které poskytují oporu hlavě a krční páteři, což skvěle funguje jako prevence například proti migrénám. Jsou vyrobené z vysoce elastické pěny Viscofoam nebo ze studených – HR pěn.

Rošty do postele

K matracím patří i vhodné rošty, které tvoří neodmyslitelnou součást každé pohodlné postele. K výběru jsou lamelové rošty polohovací i nepolohovací nebo laťové rošty z masivního dřeva. Rošt může mít několik zón tuhosti, které je možné nastavit individuálně podle potřeb každého jednotlivce. Nejmodernějším druhem roštů jsou rošty motorové, jejichž polohu lze regulovat během odpočinku prostřednictvím dálkového ovládání.

Postel s matrací

Kvalitní lůžko pro zdravý spánek

 

Široký výběr matrací a roštů pro zdravý spánek najdete např. na www.matrace-store.cz, kde Vám také odborně poradí na základě dlouholetých zkušeností s tímto sortimentem.

spánek zdraví
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.