Můj první pes od Ježíška
Ilustrační foto :pixabay. com

Můj první pes od Ježíška

24. 2. 2020

Již jako dítě jsem milovala zvířata, a to hlavně psy. Jako malé batole jsem tahala za sebou provázek a na něm jsem měla uvázaný kus papíru a to byl můj HAF. Všude jsem ho za sebou vláčela. Jak jsem rostla, stále moji rodiče ode mne slyšeli "Mami, tati, kupte mi psa". Když budeš mít samé jedničky, tak třeba psa dostaneš. Tak jsem se snažila a myslíte, že byl pes? Ne, nebyl. Bylo to krásné světlemodré kolo, zn. Pionýr, s koženým sedlem. Lhala bych, kdybych řekla, že jsem z něho neměla radost. A když ani další roky pes za jedničky nebyl, nebyly pak už ani samé jedničky.

Když už jsem byla na střední, rozhodla jsem se, že na Štědrý den pod stromeček daruji rodičům, mladší sestře a hlavně sobě, štěně! Přece o  Štědrém dnu pejska rodiče nevyhodí a necháme si ho. Strašně jsem se těšila. Podařilo se mi přes kamaráda sehnat takové bílo-černo-hnědé klubíčko chlupů, dala jsem mu krásnou červenou mašli a připravila jsem krabici. Ve stejném domě bydlela moje kamarádka, která byla ochotna si štěňátko v krabici vzít k sobě a já, že si ho vyzvednu, až budeme po večeři, a přidám krabici se štěňátkem mezi ostatní dárky pod stromek.

Když jsem si přišla ke kamarádce, tak její rodiče se na mě moc vlídně netvářili. Ale byly Vánoce, tak se zlobili jen trochu, Štěně řádilo, skoro jim shodilo stromek a že by sedělo v krabici, to ani náhodou. Mašli si sundalo, krabici potrhalo, udělalo pár loužiček a kousalo všechny do palců u nohou. S polorozpadlou krabicí a štěňátkem bez mašle, z té už zbyly jen cáry, jsem přišla k našemu vánočnímu stromku a veselé štěňátko jsem strčila mezi dárky se slovy: "Koukejte, co nám nadělil Ježíšek".

Rozpačití rodiče zprvu moc radosti neprojevili, ale časem si naši chlupatou fenečku, které jsme říkali Robina, zamilovali. Hlavně táta, který s ní denně po práci podnikal dlouhé vycházky, a když jsem si  vzala Robinku na víkend a jela jsem s kamarádkou  k ní na chatu, tak táta najednou nevěděl, co má dělat. Robka mu chyběla. Mamka už takovou radost neprojevovala, protože byla úzkostlivá na pořádek a na psí chlupy si nechtěla zvyknout. Ale ráda ji měla. To byl můj první pes, na kterého nikdy nezapomenu.                   

 

Soutěž - Mazlíčci
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%