Zážitek
FOTO: autorka

Zážitek

25. 2. 2020

Kde jsou ty doby, kdy babičky a dědouškové dostávali k narozeninám teplé bačkory, šátek nebo šálu. Těžko byste dnes hledali takové staroušky. Je nová doba a vše je jinak. Dědové a babičky jsou dnes aktivní, strojí se podle módy, dovolené tráví u moře nebo na turistických cyklostezkách. Jistěže ne všichni, zdravotní či finanční stav to některým nedovoluje, ale i tak je jich dost. Co potom takovým „starouškům“ darovat třeba k nějakému jubileu?

Zážitek – to teď frčí! Četla jsem o 90leté babičce, která si přála seskok padákem, a skutečně skočila.  Upřímně ji obdivuji, já od mládí nesnáším ani řetízkový kolotoč. Letos jsem začátkem roku oslavila své 75. narozeniny. Rodinu jsem pozvala do restaurace na oběd, večer jsme si připili doma.  Dostala jsem několik dárků, květin a  - od každé své dcery  z á ž i t e k. Protože mám obtíže s chůzí, na nějaké cesty či návštěvy galerií či historických památek už nemám. Obě mé dcery to vzaly v potaz. Bydlím v Teplicích – Lázních, a tak moje „ domácí“ dcera mě vzala do nově zrekonstruovaných lázní Beethoven, kde bylo vytvořeno krásné vodní království. Velký bazén s teplou termální vodou, další bazén pro plavce s chladnější vodou, kde se dalo krásně zaplavat. Ocenila jsem to, plavu velmi ráda. Pak je tu řada rozličných masážních proudů a několik saun s různou teplotou, parní lázeň, šlapadla. Dcera mi dělala vzorný doprovod, pamatovala i na občerstvení. Bylo to nádherné odpoledne. To byl můj první zážitek.

Od mladší dcery, která bydlí v Praze, byl druhý zážitek – vstupenka do Státní opery na operu G. Verdiho „La Traviata“, kam mě také doprovodila. Vstoupily jsme do foyeru divadla a prohlížely si nádherný zlatý štuk na stěnách, zdobený strop s obrazy i velký lustr. Seděly jsme v přízemní lóži. Nově zrekonstruované divadlo je nádherné, velmi reprezentativní. Operu jsem viděla před mnoha lety, a tak jsem uvítala, že byl k dispozici překlad jak nad jevištěm, tak v každé lóži na malém tabletu. Zpěv byl úžasný. Divadlo bylo zaplněno jak „našinci“, tak cizinci. O přestávce se ozývala vedle češtiny i různá cizí řeč.

Oba mé zážitkové dárky byly úžasné, byly pro mne obrovským překvapením. Svým dcerám za ně ze srdce děkuji.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%