Co šíří koronavirus? Nezodpovědnost a sobectví
Ilustrační foto: pixabay.com

Co šíří koronavirus? Nezodpovědnost a sobectví

6. 3. 2020

Vysokoškolský pedagog, učitelé základní školy a dokonce lékař. To jsou lidé, kteří si z Itálie přivezli koronavirus. A místo toho, aby seděli aspoň 14 dní v domácí karanténě, šli do práce a ohrozili tak své žáky, studenty a pacienty. Obrovská nezodpovědnost.

Jsem senior a nerad bych Covid-19 chytil. Nepřál bych to žádnému ze svých vrstevníků a samozřejmě ani svým dětem či vnoučatům. Proto mne zprávy o chování některých našich spoluobčanů nadzvedlo ze židle. Zvláště u lékaře je to naprosto nepochopitelné. Vrátí se z Itálie, kde se nemoc šíří nejrychleji a umírá nejvíce lidí ze všech evropských zemí, necítí se dobře, ale jde ordinovat?! To je podle mne na trestní oznámení. A to samé učitelé...

Tyto lidí s vysokoškolským vzděláním těžko omlouvá neznalost. Z jejich strany je to nezodpovědnost a bezbřehá sobeckost. Pokud se takto budou chovat i další lidé, kteří se vrátí do Česka z nejvíce postižených oblastí koronavirem, dočkáme se také prvních úmrtí.

Z čeho takové chování pramení? Myslí si tito lidé, že jsou v práci nepostradatelní? Obávají se, že přijdou o peníze, když budou půl měsíce doma? No zřejmě ano. Za vším hledej peníze. Firmy už počítají, o kolik přijdou, když lidé budou doma na nemocenské, anebo si vezmou home office, pojišťovy s právníky hledají kličky, jak nezaplatit pojištění storna zájezdů, podnikatelé by rádi věděli, kdo jim uhradí ušlé tržby za zrušené akce (biatlon, festivaly, koncerty apod.).

Ovšem všichni by si měli uvědomit, že zdraví je přednější. A že nejde jenom o zdraví vlastní, ale i těch, kterým podávám ruku, které učím nebo ošetřuji.

koronavirus
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.