Jmenuji se Albert  VI.
Foto: autorka

Jmenuji se Albert VI.

24. 3. 2020

Milí přátelé, vážení íčkaři,

zdravím Vás všechny a přeji  hlavně hodně zdraví, a také trochu pohody a klidu v tomto podivném času karantén a jiných opatření, ale prý je to nezbytné, tak se musí všichni přizpůsobit a navzájem si pomáhat.

Nejdřív jsem byl tak trochu mimo, než jsem pochopil vážnou situaci, ve které se momentálně svět nachází. Nejdřív přestali chodit do školy kluci, jeden studuje gympl, a druhý úspěšně složil zkoušky v prvním semestru VŠ, a sotva začal  semestr letní, tak najednou nic, kluci dostávají úkoly domů, a pomáhají babi s dědou, ale zbyde jim i čas na hrátky se mnou, a já jsem rád, že jsou mi nablízku. Takový fotbálek s nimi, to je paráda, a hlavně mají náhradu za jejich sporty, které jsou teď pozastaveny. Taky nosí na puse ty lidské náhubky, to jsem taky nejdřív nechápal, co to má znamenat, ale prý se to musí nosit ve styku s jinými lidmi, aby se zabránilo nákaze. Ještě, že je nenapadlo mi taky nějaký ten náhubek nasadit, ale psů se to prý netýká, mně ale stačí obojek, a jsem celý nesvůj

Další věc mě překvapila, když zůstal doma i páníček, prý  bude pracovat z domova, a taky pracuje, a já jsem v tu chvíli pochopil, že situace je opravdu vážná. Babi s dědou je doporučováno, aby nevycházeli z domova, nákupy jim vozí páníček a také teta Jana, no a kluci různě pomáhají. Taky místní obecní ůřad nabízel pomoc seniorům, ale naše babi s dědou nejsou osamělí, mají nás všechny a taky jeden druhého. Babi je někdy už naštvaná, že si nemůže své věci vyřizovat sama, teda některé může, objednává si na internetu neodkladné věci, telefonuje si s kamarádkama, je ve spojení s Vaším portálem  ale chybí jí ta volnost svobodného člověka, ale v zájmu celku je to osoba zodpovědná, hlavně  chce ochránit dědu, který má oslabenou imunitu. Taky jsem už zaslechl, jak říkala dědovi, že úplně už padá na "hubu". No, není divu, sama má dost zdravotních problémů. Já je mám oba rád, ale babi mi dává pamlsky, a jak se nahoře otevře okno, už ji běžím pozdravit a loudím dobroty. Takže je nás plný barák, to mám rád, jen kdyby to bylo při jiné příležitosti, nerad vidím naši rodinu smutnou, zaskočenou tím, co se právě kolem nás děje.

U Vás je to asi podobné, každý se tak trochu bojí o své zdraví, o své blízké a o přátele. Jsou ale i tací, kteří bojkotují všechna nařízení, ale někteří jedinci už takoví jsou, je třeba si na ně dávat pozor, i pokuty jsou tu na místě, přeji Vám, abyste v této napjaté době tyto lidi nepotkávali, přeji  Vám, hodně zdravíčka  a mnoho pěkných chvil se svými domácími mazlíčky. Protože my, mazlíčci všeho druhu Vás máme hodně rádi, tak se opatrujte lidičky.

Váš věrný Albert, jejich Albík ( Aránek, Bobík, Bobeš. Bohouš a Bohdan), tak mi u nás doma říkají, a já dělám, že mně to nevadí, a reaguji na ta nevlastní jména se šarmem mně vlastním.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.