Středa 25. března: Co by vám nemělo uniknout
Ilustrační foto: pixabay.com

Středa 25. března: Co by vám nemělo uniknout

25. 3. 2020

Následník britského trůnu princ Charles se nakazil koronavirem, informoval ve středu královský palác. Jednasedmdesátiletý syn královny Alžběty II. má jen mírné příznaky a jinak se těší dobrému zdraví.

- Česká republika eviduje už 1654 lidí nakažených koronavirem, deset lidí se vyléčilo, zemřelo již šest nakažených pacientů.

- Hlavním cílem je zpomalit další šíření viru, ale ne ho zastavit: „My bychom mohli epidemii zastavit, ale za cenu velmi nákladných ekonomických opatření,“ řekl náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Cílem je snížit nakažlivost během současné epidemie (tzv. R0, index nakažlivosti, tedy ukazatel, kolik dalších lidí v průměru infikuje jeden nakažený). V tuto chvíli ho odborníci odhadují na 2,6. Po zavedení prvních opatření k 12. březnu se snížil na 1,84.

- Mezi nakaženými jsou i lékař a zdravotní sestra z pražské Nemocnice Na Bulovce. Jde o pár, který je nyní v domácí karanténě. Je to první případ nákazy u personálu této nemocnice.

- Olympijské hry v Tokiu se letos v létě kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Japonský premiér Šinzó Abe se dnes s prezidentem Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomasem Bachem dohodl v telefonickém rozhovoru na přeložení her na příští rok. Budou se konat nejpozději v létě 2021 stejně jako paralympijské hry, jež jsou na programu tradičně v dějišti OH po jejich skončení a byly odloženy také.

- Pražský magistrát kvůli hrozbě nákazy koronavirem jedná s majiteli o pronájmu objektů, kde by dočasně ubytoval bezdomovce. Jedná také o místech, kde by postavil stany, a mění režim některých zařízení z nočního na celodenní provoz. Kvůli dodržování karantény chce město dočasně ubytovat několik set lidí bez domova.

- Česko předalo Itálii 110 000 roušek jako náhradu za ty nedopatřením zabavené v Lovosicích v Ústeckém kraji. 

- Novým členem Ústředního krizového štábu by se mohl stát prezident stomatologické komory Roman Šmucler. Na toto místo ho podle informací Aktuálně.cz navrhuje TOP 09. Informaci potvrdila předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová. Jestli se jím skutečně stane, se ukáže v příštích dnech. Premiér Andrej Babiš nabídl v úterý opozici tři místa.

- Následník britského trůnu princ Charles byl pozitivně testován na koronavirus. S odvoláním na oficiální prohlášení to uvádějí britská média. Jeho manželka, vévodkyně z Cornwallu, test také podstoupila, výsledek jejího testu byl negativní.

 

 

 

Každé ráno  budeme na tomto místě připravovat souhrn nejdůležitějších událostí za posledních 24 hodin, tak, abyste v této krizové době byli v obraze  a měli na jednom místě aktuální informace.

koronavirus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.