Praha v roce 1935
FOTO: https://vysehradskej.cz

Praha v roce 1935

28. 3. 2020

Náš malý národ je v současné době sužován nepříjemnou pandemií koronaviru. I když většina z nás se snaží této pohromě odolávat, přeci jen v koutku duše nás trápí určité černé myšlenky, zvláště pak, pokud jste nějak vážněji nemocní.

Já se snažím zahnat chmury brouzdáním na internetu a našla jsem krásné toulání Prahou v roce 1935. I v této předválečné době náš národ netušil, co ho brzy potká a jak dlouho bude trvat světová válka. To, že obětí bude až 20 milionů, nikoho ani v nejhorším snu nenapadlo. Historie, která tak vzdáleně připomíná současnou dobu.

Bohu dík, že se zatím náš lid drží a nebýt některých nezodpovědných, mohlo by být i lépe. Nikdo zatím neví co nás ještě čeká, proto je nutné dodržet vše, co je nařízeno, i když si někdy myslíme, že to můžeme ošulit a že jsou to nesmysly, co ti nahoře vymýšlí. Myslete na to, že v novodobých dějinách země jsme takové situaci zatím nikdy nečelili. Řada lidí s tím má hodně problémů, myslí si totiž, že když je demokracie, tak se nic nemusí a nikdo jim nebude nic nakazovat, natož pak zakazovat. Platí to zvláště u mladší generace, ale i někteří starší s tím mají problém, jak jistě jste zaznamenali ze sdělovacích prostředků. Mě, co jsem většinu pracovního života zvyklá poslouchat to nijak nevyvádí z míry, zvláště pak, když vím, že jde o nouzový stav.

Tak se prosím trochu projděte Prahou roku 1935 a třeba zaženete černé myšlenky. Mám tyto fotografie ráda. Vidím v  nich krásu starých časů a objektů. Citím tu neopakovatelnou nostalgii, jež je nenávratně pryč. Prahu většinou znám  jen z objektů mého zaměstnavatele, které jsou sice rozeseté po Praze, ale vůbec neskýtají tolik krásna jako objekty na fotkách, které bych vám chtěla představit.

Všem posílám na dálku přání: hodně zdraví, pohody, spokojenosti a držte se, bude určitě líp.Všichni musíme kráčet dál tou naší životní cestou, čelit této zkoušce, protože není čas smutnit ,ba dokonce se vzdávat. 

Čeká nás všechny ještě mnoho krásných dní zalitých sluncem....

A jak zpívá KG v jedné z jeho posledních písní... nic na světě není bez konce.....


odkaz:
https://vysehradskej.cz/toulka-prahou-cernobilou/       

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.