Den v krizi...projděte se se mnou
Foto: autorka

Den v krizi...projděte se se mnou

28. 3. 2020

Krizové koronavirové dny trávím v Praze na sídlišti, i když bych byla raději tam, kde to mám v tuhle dobu nejraději. Na mé chaloupce, na zahradě, kde bych opečovávala kytičky a byla s mými nejmilejšími. Ať se nám už konečně vyhýbá ta koronavirová potvora a můžeme chodit do přírody, kam se nám zachce a trávit čas, s kým chceme.

Ale je nouzový stav, a tak se toulám okolo baráku. Pojďte se se mnou projít a uvidíte, že to není tak hrozné, žít v Praze a nebýt alespoň trochu v přírodě. Žiju na sídlišti na okraji Prahy, a tak přemýšlím ráno při snídani, kam vyrazím. Znám to tu opravdu dobře, vždyť tu bydlím už 46 let.

Připravuji si batoh se vším potřebným. Peněženku, co kdyby, doklady, brýle na čtení i proti slunci, lahvičku s pitím a hlavně foťák. Roušku mám připravenou, tak mohu vyrazit. Jo a na roušku používám složené šátky bez šití, má jich hodně, gumiček také a po složení jsou několikavrstvé.

Projdu nejdříve sídlištěm kolem rybníčku s kachnami. Po cestě se zastavím u narcisové louky a pokračuji k lesu. Je to vlastně Ďáblický háj, ale pro nás zkrátka Ďáblický les. Bydlela jsem od malička nedaleko a chodili jsme s družinou do těchto míst, kde byly v té době jen pole a louky.  

Ďáblický háj je parkově upravený smíšený les, který se rozkládá na území Ďáblic a Kobylis na kopci Ládví mezi čtvrtěmi Kobylisy, Horní Chabry a Ďáblice. Malá část území nedaleko vrcholu kopce je chráněna jako přírodní památka Ládví.

Hvězdárna Ďáblice se nachází na vrchu Ládví na buližníkovém útvaru v nadmořské výšce 328 metrů a má dvě kopule pro pozorování.  

Vracím se lesem k Ďáblickému hřbitovu a pomalu se blížím k domovu. No, řekněte, nebyla to hezká vycházka kolem baráku?

Použila jsem informace z internetu a mé fotky jsou vlastní.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%