Autobusem po Evropě
Foto: https://pixabay.com/cs/photos/search/lucemburk/

Autobusem po Evropě

31. 3. 2020

Asi ve druhé polovině 90. let jsem jela s maminkou na poznávací zájezd do Anglie. Cestou do Calais jsme se zastavili na několika místech. Z motelu na okraji Bruselu, kde jsme nocovali, jsem viděla Atomium. Projížděli jsme kolem budovy Evropské komise. Prošla jsem se po známém náměstí, viděla sošku čurajícího chlapečka. Při další zastávce mne velice okouzlily Bruggy. Na zpáteční cestě jsme krátce pobyli v Lucemburku. V katedrále Notre Dame jsem stála nad kryptou Jana Lucemburského. Byl to velice silný zážitek. Z hradeb jsem se dívala do údolí na překrásné město.

V té době byla mou hlavní pracovní náplní evropská studia – připravovali jsme sebe a stávající a budoucí učitele na vstup do Evropské unie. Učili jsme se o Evropě a psali jsme o ní odborné texty. Cesta po části kontinentu mi přinesla nejen nové zážitky a poznatky. Spolu s předchozími cestami do Německa, Rakouska, Švýcarska a Itálie jsem si udělala o Evropě lepší představu. Uvědomila jsem si, jak je vlastně malá. Začala jsem ji mít ráda víc než dřív. I proto se o ni teď bojím – o Evropu a lidi v ní žijící.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%