Krása na malém prostoru. Teď je vhodný čas ji naplánovat
Ilustrační foto: pinterest.com

Krása na malém prostoru. Teď je vhodný čas ji naplánovat

6. 4. 2020

Malý balkón, dvorek, nevyužité zákoutí. To jsou místa, která někteří lidé dovedou proměnit v čarokrásné barevné zahrady. Není třeba mít rozlehlé terasy, vily, zahrady. Stačí fantazie, zručnost a nejmenší možný prostor se změní v ráj.

Čas od času člověk vidí nějaký malý balkónek, dvoreček a žasne. Někdo šikovný si ho proměnil v místo příjemného odpočinku. Velmi často jsou takové miniprostory vidět v historických městech nebo v přímořských letoviscích, ale čím dál častěji si je lidé vytvářejí i v českých a moravských městech v obyčejných činžácích, v panelácích. Využít každý kousek prostoru a zaplnit ho zelení a barvami, je krásný trend.

Právě teď je ideální čas popřemýšlet, zda se takto nedá využít nějaké místo, které je dostupné, ale zatím nevypadá vábně. Třeba malý balkonek, na kterém máme nepoužívané harampádí. Je malinký, ale co když se tam vejde židle, malý stolek a květináče? Nebo se se zkusit domluvit se sousedy a z nevzhledného dvorku mezi činžáky zkusit vytvořit květinový ráj?

Ve většině případů k tomu není třeba moc peněz. Náklady si vyžádají jen květiny, zeleň, ale většina těchto miniprostor nakonec vypadá skvěle právě proto, že v nich tvůrci využili různé nepoužívané staré věci. Natřeli starou židli na modro, koupili pár růžových květináčů. Pro někoho mohou být taková zákoutí příliš pestrá, až nevkusná. Někomu naopak zpříjemní život právě proto, že jsou veselá.

Tak co třeba v době, kdy je mnoho lidí nervózních z toho, že nemůže vycházet ven, začít přemýšlet o tom, jak nadcházející jaro a léto co nejlépe využít?  Naplánovat si proměnu nějakého blízkého dostupného miniprostoru, pak představy realizovat, až to bude možné, a poté si při večerním posezení u vonících květin říkat: To jsme si to v té mizerné době koronavirové pěkně vymysleli.

Tady je malá inspirace, jak různě se dají malé prostory jako jsou balkony či dvorky proměnit.

bydlení
Hodnocení:
(5.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%