Na chatu s… sólistou opery Národního divadla Zdeňkem Plechem ve středu od 14.00 hod
Zdeněk Plech FOTO: wikimedia.org, Pavel Hejný

Na chatu s… sólistou opery Národního divadla Zdeňkem Plechem ve středu od 14.00 hod

13. 4. 2020

Basista Zdeněk Plech, sólista opery Národního divadla a skladatel, bude ve středu 15. dubna od 14 hodin připraven odpovídat na vaše otázky. Na portále i60.cz s ním budete moci diskutovat v rámci projektu Na chatu s…

 Zdeněk Plech má za sebou velkou řádku rolí – v operách Mozarta, Pucciniho nebo Verdiho, českého Kecala i Vodníka, ale zpívá i v muzikálech. Dva přitom složil, a to Kazatele a Marnotratného syna. Je původem z Brna, kde vystudoval tamní konzervatoře i JAMU. V pražském Národním divadle působí od roku 2004 a má za sebou celou řadu vystoupení na předních světových operních scénách i v koncertních sálech.

„Mám pocit, že dnes nastoupí do divadla absolventi akademie a už se cítí být Traviatou či Giovannim. Navíc v době globalizace jim nestačí zpívat v Národním divadle, ale prostě cool je zpívat hlavně venku, protože tady je to o ničem… No, a když vyjedou ven, zjistí, že i tam jsou zpěváci dobří a špatní a najednou se diví. Samozřejmě to neplatí o všech. Omlouvám se, že jsem se trochu rozvášnil, ale říkám věci tak, jak je cítím,“ uvedl před časem v rozhovoru pro web operaplus.cz.

 

 

Na chatu s...
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.