Co můžeš udělati dnes...

Co můžeš udělati dnes...

12. 11. 2012
Jsem z Plzně, což neznamená jen Škodovku a Plzeňský pivovar, ale mnoho dalšího, jež stojí za shlédnutí. Jedna věc z toho "dalšího" je i hrob Josefa Kajetána Tyla na Mikulášském hřbitově. A právě o něm měla pojednávat domácí slohová úloha. Zadání znělo: Popis hrobu J.K. Tyla. Měli jsme na to asi měsíc, takže "spóóóustu času", jak jsem si myslila.
Byla jsem velmi vytížené dítě. Měla jsem tolik aktivit, jako třeba piáno, balet, gymnastiku, němčinu a další. Takže jsem po hřbitovu ani nevzdechla. Navíc jsem našla v knihovně knížku o J.K. Tylovi, kde byl hrob vyfocen. Tak jsem se nijak nevzrušovala v domnění, že to pak zvládnu levou zadní. Večer před odevzdáním úkolu jsem usedla a jala jsem se popisovat hrob. Ovšem na černobílé fotografii nevalné kvality toho moc k popisování vidět nebylo, i začala jsem si zoufat a svěřila se matce. Po dlouhém projevu o mé neschopnosti, nezodpovědnosti, lemplovsví a dalších hroznostech, zavolala matka své kamarádce Mileně a vyzbrojeny baterkami a psacími potřebami vyrazily spolu na hřbitov. Ten byl samozřejmě v této pozdní hodině už zamčený. Několikrát obešly hřbitovní zeď, až vzbudily pozornost příslušníka VB (pro mladší ročníky - policista). Matka s Milenou se mu svěřily a on, neboť měl doma také dva puberťáky, ochotně pomohl vyhledat nejvhodnější místo k přelezení zdi.
Popis i s náčrtama zvládly asi za hodinu a tou samou cestou se vracely zpět. Kousek odtud byla nálevna a ve chvíli, kdy se nad zdí objevily dvě hlavy, jal se jakýsi opilec pod nimi ulevovat svému měchýři. Když se jejich pohledy střetly, tak bylo chvilku ticho, pak všichni tři zařvali, matka s Milenou zmizely za zdí a smály se a nešlo to zastavit. Osud opilcův není znám, neboť když obě dámy přelezly zeď, nikdo tam nestál. Jen smáčená zeď svědčila o něčí přítomnosti.
Slohovou úlohu jsem brzy ráno napsala, nebyla to velká práce, neboť materiálu jsem měla dost. Ale od té doby neodkládám nic na zítra.
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.