O snech

O snech

14. 4. 2020

Spánek je můj druhý život, těším se na sny jako do kina. Bývají akční, plné lidí (na rozdíl od mého reálného života). Ráno si pamatuji jen útržky, které rychle mizí. Ale je několik snů, na které nezapomínám.

1. Dětské horečnaté sny

Z raného dětství mám pořád před očima obrázek přes sebe lezoucích obřích vos, dnes už se nebojím, ale z paměti nemizí. Také stále v duchu vidím deformující se stěny pokoje, který se v jiném raném horečnatém snu měnil v bublinu.


2. Sen o ztraceném kocourovi

V Braníku se nám zaběhl mourovatý kocourek, byl pryč již přes týden, volali jsme ho marně… Jedné noci jsem ve snu viděla tichou prázdnou silnici pod Barrandovským mostem, svodidla, vše bylo stříbřitě modré. V náručí jsem držela zraněného kocoura a tekly mi slzy proudem, on se na mne díval, a pak zavřel oči… Druhý den ho na onom místě našli sousedé přejetého autem.


3. Sen o čarování

Ráda vzpomínám na sen, ve kterém jsem uměla proměňovat předměty. Seděla jsem uprostřed dětské herny s velkými barevnými plastovými koulemi, kostkami, hranoly, a podle mého přání měnily věci tvary a barvy, byla jsem šťastná.


4. Sen o rezignaci

Tento sen byl spíš noční můra. Žena, kterou jsem měla ráda, se mě snažila navěky uspat injekcí, já jsem se bránila, ale ona byla silnější, ruka se stříkačkou se blížila a blížila, až jsem se vzdala a nechala se bodnout…. Druhý den jsem při cestě autem vyprávěla sen kamarádovi. V půlce vyprávění mne přerušila malá dcerka a sen dopověděla – zdál se jí té noci tentýž sen...


5. Sen o vodopádu

V ohromné šeré jeskyni se řítil fialovo-žlutý vodopád do tůně a ponorná řeka dál mizela ve tmě. Najednou se na skále objevil můj bývalý manžel, padal do vodopádu a voda ho odnášela rychle pryč… Nedlouho po tomto snu se u něj objevily první příznaky duševní choroby.


6. Sen o létání

Zdálo se mi, že jsem zavřená v pracovním táboře ukrytém v lesích, daleko od lidí, za ostnatým drátem. Pak jsem se naučila létat, vzlétla jsem nad šedé baráky a rozlétla se nad volnou krajinu… Jenže mě stíhali, asi mě dostali, naštěstí jsem se probudila.


7. Sen o řece Rauma

Vznášela jsem se ve snu nad podivuhodnou řekou plnou výrazných barev, jiných, než jsem dosud viděla na našich řekách.

Za rok jsem pak jela s kamarádkou do Norska a uviděla ji ve skutečnosti – byla to řeka Rauma...

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.