Na chatu s Magdalenou Borovou, dlouholetou členkou Činohry Národního divadla - dnes od 14.00 hodin
FOTO: Národní divadlo

Na chatu s Magdalenou Borovou, dlouholetou členkou Činohry Národního divadla - dnes od 14.00 hodin

20. 4. 2020

Nepatří mezi populární herečky známé z televize a filmu, ale přesto je to výrazná herečka. Orientuje se téměř výhradně na divadlo, v tom Národním patří mezi opory činohry už přes patnáct let. S Magdalenou Borovou můžete on-line diskutovat v rámci projektu Na chatu s... ve středu 22. dubna od 14.00 hodin.

Pochází z herecké rodiny, divadlu se věnuje už od studentských let. Při studiu na libereckém gymnáziu hrála v divadelním souboru Stopa. Poté nastoupila na DAMU a v té době mj. hostovala v hradeckém Klicperově divadle i na pražských scénách - Národním divadle, Viole nebo Činoherním klubu. Za tyto role v roce 2004 získala Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku a ve stejném období se stala členkou Činohry Národního divadla.
Magdaléna Borová ztvárnila řadu rolí, jen v Národním divadle je jejich okolo třiceti. Objevila se v minulosti třeba v Našich furiantech, Pygmaliónu, Revizorovi, Žebrácké opeře či Donu Juanovi. Hrála Dorotku ve Strakonickém dudákovi i Barunku v Babičce. Vidět ji můžete - až pominou mimořádná opatření kvůli koronaviru - ve hře Pýcha a předsudek jako Elisabeth Bennetovou nebo v Kytici, kde hraje Doru.
Objevila se i ve dvou televizních inscenací v České televizi a v celovečerním filmu Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště, kde ztvárnila postavu Irenky.
Baví ji zpěv, poezie a hraje na klavír i kytaru. Působí ve vokálním tělese Sestry sBorovy. V současném době ze zúčastňuje aktivit Národního divadla na jeho oficiálním kanálu na youtube.com. S Pavlou Beretovou baví lidi na pokračování kurzem dvouhlasného zpěvu.
Magdaléna Borová je zajímavou osobností Národního divadla a vy se jí můžete ptát na vše, co vás zajímá. Otázky posílejte na email chat@i60.cz

Hodnocení:
(6 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%