Na chatu s... V úterý 28. dubna diskutujte on-line s herečkou Ilonou Svobodovou
FOTO: Jana Pertáková

Na chatu s... V úterý 28. dubna diskutujte on-line s herečkou Ilonou Svobodovou

27. 4. 2020

Ilonu Svobodová možná znáte jako výraznou postavu ze seriálu Ulice, kde hraje Jitku Farskou. Ale „záběr“ této temperamentní herečky je mnohem širší. Spolupracuje s několika pražskými divadly, točí, dabuje a učí na Pražské konzervatoři, kde působí i v manažerské funkci – je vedoucí hudebně dramatického oddělení.

Zeptat se jí můžete na vše, co vás zajímá, v rámci projektu Na chatu s... který začíná v úterý 28. dubna od 14.00 hodin. Otázky předem posílejte na chat@i60.cz
Ilona Svobodová, rodačka z Kladna, měla umělecké sklony od dětství. Hrála na klavír, zpívala, tančila, hrála v dramatickém kroužku. Když se nedostala na gymnázium, začala studovat Státní konzervatoř v Praze. Už na škole hrála ve Vláčilově filmu Hadí jed vedle Josefa Vinkláře nebo v historickém dramatu Oldřich a Božena, který natočil Otakar Vávra a obsadil ji do role Boženy.
V devadesátých letech si s nástupem zahraničních filmů a seriálů přibrala vedle herectví další obor – dabing. Jejím hlasem promlouvaly třeba Michelle Pfeiffer, Demi Moore, Melanie Griffith nebo Sharon Stone.
V současné době spolupracuje s řadou divadelních scén v Praze, například Divadlem v Dlouhé nebo Spolkem Kašpar. Často účinkuje v České televizi i na soukromých stanicích, hrála například v celé řadě pohádek. V seriálu Ulice na Nově hraje už od roku 2005.
Prvním manželem byl herec Gustav Bubník, druhým hudebník Petr Skoumal, který v roce 2014 zemřel. Má dvě děti, dceru Adélu Bubníkovou a syna Filipa Skoumala. Jak zaznělo v pořadu České televize Třináctá komnata, Filipa našla Ilona Svobodová při návratu domů v bezvědomí. Podle neurologa byl příčinou kolapsu epileptický záchvat. Filip začal intenzivně cvičit takzvanou „Feuersteinovu metodu“, procvičoval motoriku a Ilona Svobodová i nevlastní sestra Adéla s ním každý den cvičily různé dovednosti. Filip úspěšně složil maturitu, má za sebou vydanou sbírku básní a pracuje jako asistent se seniory.

Hodnocení:
(1 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.