Ranní překvapení aneb Jak si lidé pomáhají přes celou republiku
Foto: autorka

Ranní překvapení aneb Jak si lidé pomáhají přes celou republiku

19. 4. 2020

Je ráno. Právě se chystám ke snídani, když zazvoní mobil. Neznámé číslo. To mě nenechají se ani v klidu nasnídat? Vždyť jsem si sotva umyla oči, nadávám v duchu. Přesto mobil beru. "Tady pošta, mám balík pro Senior klub, ozývá se z druhé strany. A kde jste? "Pod domem," slyším odpověď. 

Snídaně počká. Beru roušku, klíče a jdu pod věžák. Tam nikdo. Chvíli čekám, pak se vracím do bytu. Volám zpět na číslo, ze kterého se ozvala informace. Jsem si jista, že si někdo chtěl v této nelehké době udělat trochu legrace.   

Pak se ale dozvídám, že mi opravdu volala pošta. Řidič čeká a je zlý, že zbytečně ztrácí svůj drahocenný čas. Nevím, zda a jak se omluvit,. Nevím, oč se jedná. Nakonec se dozvídám, že on stojí před naší klubovnou, která je z pochopitelných důvodů zavřená,  a já bydlím na opačné straně města. Prosím ho, zda by se cestou nemohl stavit ke mně domů, či nedal balíček na poštu na naší ulici.

"To není balíček, ale balík. A vy jste ze Senior klubu, tak asi nejste mladice. Balík bych měl odevzdat na jiné poště. Něco vymyslím, ozvu se vám," sděluje kurýr.. Děkuji a jsem v rozpacích. Mezitím mi volá kamarádka, že mi veze od jiné paní tašku ušitých roušek. Opět sjíždím výtahem dolů, ale v kapse mám malou pozornost. Co kdyby... přebírám tašku, když znovu volá první telefon. Jsem na vaší poště, mám to kousek, podám vám to. Překvapena čekám. Auto přijíždí. Dostávám  krabici. Celkem lehkou, ale objemnou. Děkuji a sahám do kapsy. Tady máte od našich seniorů roušky, Předávám sáček řidiči. Je evidentně překvapený. Děkuje a omlouvá se, že na mě zpočátku nemluvil zrovna příjemným tónem. Můj úsměv pod rouškou asi neviděl. I když, kdo ví.  

Doma krabici od zcela neznámé odesilatelky otvírám. Je plná vlny. A vevnitř dopis s informací, že paní sledovala pořad TV Dobré ráno, kde jsem hovořila o tom, jak pleteme ponožky pro klienty do Domovů pro seniory. 

Paní vůbec neznám. Bydlí v Praze, Světova 5.

Pokud se třeba dostane na tyto stránky, nebo ji někdo zná, patří jí obrovský dík. 

I toto patří k dnešní době.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.