Nadace fotbalových internacionálů vytvořila unikátní databázi všech reprezentantů
Předseda správní rady nadace Antonín Panenka (vlevo) a výkonný ředitel Martin Říha (vpravo) na setkání fotbalových internacionálů. FOTO: NFI

Nadace fotbalových internacionálů vytvořila unikátní databázi všech reprezentantů

5. 5. 2020

Nadace fotbalových internacionálů spustila nové webové stránky, jejichž součástí je databáze všech hráčů české národnosti, kteří české země, Československo nebo Českou republiku od roku 1906 reprezentovali.

Součástí této databáze jsou profily každého reprezentanta. "Jedním z poslání Nadace je přispívat ke společenskému ocenění a připomenutí bývalých reprezentantů. Toho bez odpovídající prezentace na internetu lze v dnešní době jen stěží dosáhnout, takže mám radost, že se tento úkol podařilo splnit," říká výkonný ředitel fotbalové nadace Martin Říha.

Kromě aktualit z činnosti Nadace fotbalových internacionálů a života bývalých reprezentantů si návštěvníci mohou prohlédnout profily všech českých hráčů, kteří zaznamenali od roku 1906 start v národním týmu. "Cílovým stavem je u každého reprezentanta mít i kratší životopisný text. Chtěl bych proto vyzvat všechny, kdo by se chtěli do přípravy textů, byť třeba jen o jednom jejich oblíbeném hráči zapojit, aby se nám ozvali na nadační e-mail nadace@fotbal.cz nebo přes kontaktní formulář na stránkách. Stejné platí třeba pro fotografie, které bychom k profilům jednotlivých hráčů mohli připojit," uvedl Martin Říha.

Nový web www.fotbal-nadacefi.cz byl vytvořen ve spolupráci s partnerem nadace - společnosí LD Studio. "Naše firma je plná sportovních nadšenců, takže pro nás byla tvorba webu radost. Dlouho jsme přitom přemýšleli, jak usnadnit prohlížení stránek i starším lidem, kteří na web dorazí. Napadlo nás, že pro nepočítačovou generaci jsou k získávání informací přirozené hlavně noviny," popsal Lukáš Duda ze společnosti LD Studio myšlenku, která vedla ke vzniku nového vizuálu nadace.

Nadace fotbalových internacionálů vznikla na podporu všech bývalých fotbalových reprezentantů české národnosti, kteří odehráli alespoň jedno utkání v reprezentačním týmu České republiky nebo Československa. Loni podpořila přes šedesát těchto hráčů, ať už kvůli tíživé finanční situaci nebo zdravotním problémům. Jedním z partnerů nadace je i portál i60.cz.

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.