ČT nabídne o svátcích
tři nové pohádky

ČT nabídne o svátcích
tři nové pohádky

13. 11. 2012

Česká televize obohatí Štědrý večer novou pohádkou Karla Janáka Dvanáct měsíčků s Romanem Vojtkem a Veronikou Žilkovou. Na Boží hod se mohou diváci těšit na premiéru pohádky Šťastný Smolař a den před Silvestrem doplní pohádkovou trojici snímek O pokladech s Karlem Heřmánkem a Pavlem Liškou. 

"Vánoce v ČT budou patřit především pohádkám," řekl generální ředitel televize Petr Dvořák. Ve třináctidenním vánočním programu jich ČT uvede o deset více než loni, bezmála 60. Víc bude čertů i princezen, ale i králů, strašidel a čarodějnic.

Pohádku Šťastný smolař režiséra Jiřího Stracha podle námětu Matěje Mináče napsal scénárista Marek Epstein, který je mimo jiné autorem scénáře filmů ROMing a Václav. V hlavních rolích se představí Jiřina Bohdalová, Oldřich Vízner a Ivan Trojan, diváci se mohou těšit i na Dagmar Havlovou. Výpravná pohádka s komediálními prvky, která poukazuje na tenkou hranici mezi štěstím a smůlou, se točila na hradě Pernštejn i ve skanzenu ve slovenském Zuberci.

ČT o Vánocích uvede také například dětský snímek Karlík a továrna na čokoládu, film Nezapomeň na mě s hvězdou ságy Stmívání Robertem Pattinsonem či oskarový snímek Králova řeč. Z českých premiér se diváci mohou těšit na Saxánu a Lexikon kouzel nebo Občanský průkaz, který odvysílá televize 1. ledna symbolicky k 20. výročí rozdělení Československa.

V sobotu před Štědrým dnem nabídne finále taneční soutěže StarDance. Její moderátorka Tereza Kostková diváky ČT1 zároveň provede pořadem Nová silvestrovská show, kterou bude spolumoderovat Aleš Háma.

Silvestrovskou zábavu v alternativním duchu pak nabídne program ČT2, který odvysílá pořad Neshow s dvojicí Petr Cerha a Ondřej Havlík nebo Trapný večer souboru Dejvického divadla a hru Petra Čtvrtníčka Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?

"Vysílání Dvojky je nejpestřejší za poslední dekádu. Snažili jsme se namixovat formát dokumentů, filmů, zábavních formátů i divadelních představení tak, aby Dvojka uspokojila i ty nejnáročnější diváky," dodal programový ředitel ČT Milan Fridrich. ČT 2 v prosinci nabídne dokumenty Váňa a Věra 68 či oskarový film Prázdniny v Římě.

Česká televize pohádky Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%