Sněžka je pro seniory nyní snadno dostupná
Pec Pod Sněžkou. FOTO: Hotel Horizont

Sněžka je pro seniory nyní snadno dostupná

26. 5. 2020

Češi se díky koronavirové situaci začali znovu více zajímat o možnosti tuzemského cestovního ruchu. Poměrně vysoký zájem je o pobyt v Krkonoších. Co letos nabídne seniorským turistům Pec pod Sněžkou? Zeptali jsme se ředitele Hotelu Horizont Karla Rady.

Mají turisté podobné výhody jako třeba v Rakousku či Německu, například slevovvou kartu, která platí jak na lanovky, tak další služby?
,Město Pec pod Sněžkou a jeho Sdružení pro cestovní ruch nabízí pro ubytované turisty již delší dobu Kartu hosta se spoustou slev a výhod v Peci pod Sněžkou a Velké Úpě. Kromě toho Hotel Horizont poskytuje v letní sezóně nábízí například dvacetiprocentní slevy na masáže, různé sporty jako squash, stolní tenis, badminton, vstup do bazénu, vířivky či posilovny, desetiprocentí slevu na účtenku s jídlem v HORIZONT café & resturant do 14:00 hodin či třicetiprocentní slevu na jízdné lanovkou na Sněžku. Krkonoše a Pec pod Sněžkou v posledních deseti letech udělaly mnoho pro zlepšení infrastruktury cestovního ruchu. V Peci pod Sněžkou, která je dlouhodobě zaměřena na domácí klientel, u proběhla rekonstrukce lanovky na Sněžku, výstavba bobové dráhy, Monkey Parku, herní krajiny Pecka. Vznikla stezka v korunách stromů v nedalekých Jánských lázních. Přibyly rovněž půjčovny kol, koloběžek a dalšího sportovního náčiní.  

Letošní letní sezona bude ve znamení souboje o tuzemské návštěvníky. Ve výhodě jsou zcela jistě ta střediska, která mají dostatečnou tradici a nabídku jak trávit volný čas...
Popularita letní dovolené na horách se rok od roku zvyšuje a letošek určitě nebude výjimkou. Pec pod Sněžkou je v posledních letech v létě mezi českou klientelou oblíbená a to díky široké nabídce služeb a samozřejmě také blízkosti naší nejvyšší hory Sněžky. Ta je pořád velkým magnetem. Souhrnné informace nejdete na webových stránkách města, www.pecpodsnezkou.cz . Nebo přímo na stránkách jednotlivých ubytovacích zařízení, u nás je to www.hotelhorizont.cz

A jak se třeba v hotelu Horizont připravují na návštěvníky z řad seniorů?
Máme speciální balíček Hory pro seniory na 3 noci. Zahrnuje kromě ubytování s polopenzí také 1x jízdenku na lanovou dráhu na Sněžku, 2x svačinu na túru, 1x kávu a zákusek, 1x masáž dle vlastního výběru, 1x wellness proceduru dle vlastního výběru, zapůjčení holí na nordic walking po celou dobu pobytu, volný vstup do bazénu, vířivky, sauny a posilovny, free wi-fi v celém hotelu, parkování na hlídaném parkovišti a zmiňovanou kartu hosta,“ uvedl Karel Rada, ředitel Hotelu Horizont.  V letních měsících jsou také přichystány atraktivní možnosti pro všechny věkové kategorie. Patří k nim i prázdninový balíček 7 za 6 s jednou nocí zdarma, nebo turistický balíček Krkonoše v pohorkách na 5 nocí s lanovkou, každodenní svačinou na túry a mapou východní části Krkonoš. Více pobytových balíčků najdete na https://www.hotelhorizont.cz/balicky.

V těchto dnech se každý zajímá o to, kdy se můžeme vydat do tuzemských hotelů a penzionů. V hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou nám sdělili, že poprvé můžeme dorazit v pátek 29. května 2020. Je to tak?
Ano. Nikdo se nemusí obávat, protože budou dodržována všechna bezpečnostní a hygienická opatření dle nařízení ministerstva zdravotnictví.,, Přesné detaily ještě ladíme, plánujeme vzít v úvahu i některá další doporučení, a hlavně včas poučit i všechny zaměstnance. Přijďte si do Pece aktivně odpočinout, do čisté a krásné přírody. Můžete od nás vyrážet a dlouhé túry i krátké procházky, po nich si odpočinout v hotelovém wellness centru, uvolnit svaly při masáži a vychutnat si naší výbornou gastronomii.

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.