Infrasauna je vhodná také 
pro astmatiky či kardiaky

Infrasauna je vhodná také
pro astmatiky či kardiaky

17. 11. 2012

O blahodárných účincích sauny na tělo i duši asi nikdo nepochybuje. Saunování pomáhá uvolnit tělo a zbavit se námahy a stresu, při pravidelném saunování lze dosáhnout lepší psychické i fyzické kondice. Možná, že mnozí z Vás by si saunu rádi pořídili, ale z finančních či prostorových důvodů to nelze. Řešením jsou infrasauny.

Minimální nároky na prostor
Infrasauna je novou generací saun, která je založena na principu přímého prostupu infračerveného záření tkání do hloubky až 4 cm. Přímo do organismu proniká 80 % vyzařované energie, jen 20 % záření ohřívá okolní vzduch. Na rozdíl od klasických saun je tedy zdrojem tepla infračervený zářič, který během deseti minut ohřeje teplotu vzduchu na 30 – 60º C. Saunování pak probíhá zpravidla 25 - 30 minut bez přerušení. Zatímco klasická sauna vyžaduje speciálně upravený prostor (dlažba, odvětrání, elektrický přívod 400 V, odpočívárna), infrasauna či infrakabina se vejde klidně do prostoru 90x120 cm, lze ji tedy umístit i do větší panelákové koupelny. Nezanedbatelné jsou náklady na provoz infrasauny, který je zhruba 10x nižší než u klasické sauny.

Zdraví především
Podle lékařů mají infrasauny blahodárný vliv na lidský organismus, zejména imunitní systém. Při saunování dochází k uvolnění svalů, zmírnění bolestí kloubů, zotavování pokožky, rovněž je podporován krevní oběh a kardiovaskulární systém. Díky sauně můžete rychleji zahnat stres a únavu. Všeobecně má saunování v infrasauně velmi prospěšné působení na tělesné orgány a systém krevního oběhu. Zvyšuje se odplavování odpadových látek a organismus se tak dokáže lépe bránit se proti infekcím.

Jaká je cena?
Infrasauny prodává v tuzemsku celá řada prodejců, kvalitní infrasaunu lze pořídit u společnosti Montfield. Například model SAMOA je infrakabina pro jednu osobu určená do interiérových prostor. Sauna je vyrobena z kvalitního dřeva kanadského jedlovce, které se dobře přizpůsobuje změnám teplot a vlhka uvnitř sauny. Výhodou tohoto modelu jsou karbonová topidla, která mají extrémně dlouhou životnost. Model SAMOA je vybaven ionizátorem, který obohacuje vzduch velkým množstvím záporně nabitých iontů. Záporně nabité ionty mají příznivý vliv na lidské zdraví. Infrasauny se stávají díky ionizátoru ideální pro osoby trpícími alergiemi, astmatem nebo sennou rýmou. Čím je ve vzduchu více aniontů, tím méně je tam mikrobů. Tento model nyní pořídíte za 20 990 Kč.

Ionizátorem je vybaven také model GRENADA, což je infrasauna pro 2 osoby. Jedná se o celodřevěnou saunu s prosklenými dveřmi. Infrasauna je opět vyrobena z  kanadského jedlovce a je osazena pěti kusy keramických topidel. Model Grenada lze u MOunfieldu koupit za 21 490 Kč.

bydlení Mountfield vybavení bytu zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%