Pražská divadla lákají
na poslední den v roce

Pražská divadla lákají
na poslední den v roce

15. 11. 2012

Poslední večer letošního roku si mohou Pražané tradičně zpestřit i návštěvou divadla. Největší zájem je podle vyprodaných vstupenek Divadla Na Jezerce a Divadla Bez zábradlí o komedie, v nabídce je ale i opera, balet, hudební představení i klasika.

První divadelní scéna uvede v historické budově, stejně jako loňský rok, světoznámý balet Petra Iljiče Čajkovského Louskáček. "Příběh se odehrává v 19. století v Londýně a vypráví o kouzlu Vánoc, které proměňuje povahy lidí," uvádí k představení Národní divadlo na svých webových stránkách.

Ve Stavovském divadle budou poslední den tohoto roku diváci moci zhlédnout zbrusu nové nastudování Molierovy komedie Pán z Prasečkova. Premiéra inscenace, v níž se v hlavních rolích představí Václav Postránecký, Jiří Štěpnička a Jana Pidrmanová, je naplánovaná na 22. a 23. listopadu.

Nová scéna láká na multimediální inscenaci Laterny magiky, která vypráví o legendách a mýtech staré Prahy - o Faustovi, alchymistovi Edwardu Kelley, Rudolfu II. či Golemovi. Představení s názvem Legendy magické Prahy v režii Jiřího Srnce začne v 17.00.

Příznivce vážné hudby potěší Státní opera Praha, která opět uvede operetu Johanna Strausse Netopýr.

Silvestrovská představní mají připravená i Městská divadla pražská, která je navíc uvedou hned dvakrát za sebou. Divadlo Rokoko předvede na českých jevištích tragikomedii Nikolaje Vasiljeviče Gogola Hráči. Hru, která získala cenu odborné poroty na GRAND Festivalu smíchu, si mohou návštěvníci užít od 14.00 a 17.00. Veselou silvestrovskou náladu navodí inscenace Divadla ABC - komický muzikál pro zpívající činoherce s názvem Bedřich Smetana: The Greatest Hits.

Hudební podvečer má poslední prosincový den na programu i Branické divadlo. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers přenesou diváky prostřednictvím největších hitů populární a swingové hudby do třicátých let. Dobovou atmosféru dokreslí autentické hudební nástroje, kostýmy a účesy interpretů i celková režie.

Představení na pomezí divadla, koncertu a muzikálu Vánoční koleda 2012 na motivy povídky Charlese Dickense nabídne od 14.00 Studio Dva v Divadle Hybernia. Diváci se mohou těšit na Karla Rodena a Ivanu Chýlkovou, kteří poslední prosincový večer zakončí ještě v 19.00 jako manželé francouzské konverzační komedie O lásce.

Nudit se nebudou ani ti, kteří zavítají v 17.00 do Divadla U Hasičů, jehož soubor nastudoval komorní komedii o mužích a ženách Jiřího Justa Záměna. Režie se ujal Ladislav Smoček.

Divadlo v Dlouhé vsadilo na klasiku, od 19.00 uvede Stroupežnického realistické drama z vesnického prostředí Naši furianti.

Milovníci detektivek - a konkrétně těch od Agathy Christie - se mohou vypravit do Divadla Radka Brzobohatého, s nákupem vstupenek by si však měli pospíšit, na počet míst zbývá zaplnit už jen poslední dvě řady.

Jen pár desítek vstupenek zbývá i na hru odlehčenějšího žánru Georgese Feydeaua Brouk v hlavě, kterou připravil soubor Divadla na Vinohradech. Hrstku lístků nabízí ještě i Divadlo na Fidlovačce, které dvakrát za sebou odehraje představení Techtle mechtle s Petrem Rychlým a Ivou Pazderkovou.

Naopak komedie Jeppe z vršku, kterou uvádí Divadlo Na Jezerce, a dvě představení britské situační komedie Kdes to byl(a) v noci Divadla Bez zábradlí, jsou již beznadějně vyprodané.

O návštěvu divadla je mezi Pražany poslední večer v roce vždy velký zájem, očekává se, že většina scén bude mít tento den vyprodáno. Některá divadla to ostatně dokázala s více než měsíčním předstihem.

divadlo program
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.