Veder se bát nemusíme, příští měsíc bude spíše chladnější
Ilustrační foto: Libuše Hvězdová

Veder se bát nemusíme, příští měsíc bude spíše chladnější

11. 7. 2020

Včerejší horký den, kdy se teploty dostaly k tropické třicítce, byl pro dosavadní průběh léta spíše výjimečný. Podle dlouhodobé meteorologické předpovědi se takových horkých dnů nedočkáme ani v následujících týdnech. Příští měsíc bude teplotně spíše podprůměrný.

"Předpokládáme, že období od 13. července do 9. srpna 2020 bude na našem území jako celek teplotně slabě podprůměrné. V průběhu tohoto období očekáváme četnější střídání chladnějších a teplejších období, což je typické pro středoevropské léto," uvádí ve své zprávě Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)

Chladněji by mělo být zejména v týdnu od 13. července do 20. července a pak v týdnu od 27. července, kdy by se teploty měly přes den vyšplhat maximálně do 24 stupňů. Naopak nejteplejší by měl být týden od 20. do 26. července. Teploty by však ani tento týden neměly překračovat 30 stupňů, maximem by měla být teplote 28 stupňů.

Co se týká srážek, ty by se neměly vymykat z průměru pro toto období, do 20. července by mělo pršet spíše méně, více až poslední červencový týden.

"Většinou by celkové srážkové úhrny měly zůstat v intervalech běžných hodnot pro danou roční dobu, ale vzhledem k roční době je předpoklad, že celkové úhrny mohou být regionálně velmi rozdílné, zejména kvůli lokálnímu charakteru srážek (přeháňky, bouřky)," říká zpráva ČHMÚ.

 

 

počasí
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.