Vyšly fotografie z módy?
ZDROJ: Empik Foto

Vyšly fotografie z módy?

22. 7. 2020

Váš smartphone, tablet a hromady paměťových karet skrývají mnoho digitálně zaznamenaných vzpomínek – fotografií které vyvolávají upřímný úsměv a obnovují nejkrásnější životní okamžiky. Nenechávejte je jenom v elektronické podobě – pozvěte je rovněž do svého domova a kanceláře.

Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je objednání fotografií. Nedělali jste to dávno? Anebo si jenom chcete ověřit, jaké formáty jsou momentálně módní? Na stránkách Empik Foto vždycky najdete něco pro sebe.

odbitki matowe.jpg

  1. Ztratit se mohou i digitální fotografie

Stalo se vám, že jste hledali konkrétní fotografii na všech discích, fleškách nebo paměťových kartách? Chtěli jste ukázat kolegovi nebo členu rodiny jak skvěle jste si to užívali u moře, ale… Právě! Ve které složce byla ta fotografie? Nebo si možná jen prohlížíte fotografie z poslední dovolené a vybíráte si ty, které byste chtěli mít v hmatatelné podobě, mohli si je postavit na stole nebo kuchyňské desce. Je na čase vyvolat fotografie! Ale než to začnete dělat, zjistěte si, jaké máte možnosti. A těch je skutečně hodně.

odbitki w ramkach.jpg

  1. Různá použití a různé formáty

Než si objednáte tisk fotografií měli byste zapřemýšlet, co s nimi uděláte. Samozřejmě, budete si je přehlížet. Nikdo o tom nemá pochybnosti. Ale co dál? Chcete, aby se dostaly do rámečků a visely na stěně? Myslíte na vytvoření nějaké designové dekorace ve vintage stylu? Nebo je možná chcete prostě dát do elegantního alba a postavit na polici? Je to velmi důležité rozhodnutí, které stojí za to učinit hned na samotném začátku! Díky tomu si budete snadněji vybírat vhodný formát. Vyvolávání fotek v nejmenších formátech, jako jsou 9x13 nebo 10x15, se těší největší oblibě mezi těmi, kteří je chtějí uchovávat v klasických albech. Ale už v případě jejich umístění do rámečků – jak stojících, tak i visících na stěně – v úvahu přicházejí i větší formáty. Samozřejmě v úzké předsíni je stále lepší postavit rámek s fotografií 10x15, ale do velkého obývacího pokoje je lepší zvolit formát XXL – dokonce 40x50. O kvalitu fotografií se nemusíte bát – v Empik Foto systém sám zkontroluje zda rozlišnost konkrétní digitální fotografie umožní použití konkrétního formátu fotografie. Při plánování atypického použití si můžete objednat retro fotografie k připnutí magnety na lednici nebo plakáty v různých formátech na nalepení/připnutí na stěnu nebo dveře libovolné místnosti.

papier jedwabisty.jpg

  1. A co takhle jiný tvar?

Velikost fotografie je teprve začátek našeho výběru. Stejně důležitou otázkou je její… tvar. Samozřejmě, nejuniverzálnější fotografii je ta ve tvaru obdélníku. Horizontální fotografie krásně zachytí malebnou krajinu nebo zvěční skupinu přátel, na svislé fotografii bude skvěle vypadat portrét. Pokud si chcete pořídit designovou fotografii, stojí za to sáhnout po čtverci. Zejména pokud plánujeme fotografii umístit na stěně v minimalistickém prostředí. V případě panoramatu stojí za to použít vhodný formát, například 15x27.  Takovou funkci pořizování fotografii dnes nabízejí asi všechny jak digitální fotoaparáty, tak i populární smartphone. Výběr takového tvaru nám dovolí zachovat proporce fotografie bez nutnosti jejich zastřihávání nebo snímkování. Pozornost si rovněž zaslouží retro fotografie, které zachovávají charakteristický, tlustý bílý rámek kolem pravé fotografie. Je to zajímavý prvek, který se často používá v designérských dekoracích. To není samozřejmě konec možností. Potřebujete fotografie na doklady? Nálepky? Toto všechno si vytiskněte v Empik Foto.

tisk fotek.jpg

  1. Není papír jako papír

Poslední otázkou, kterou je třeba vyřešit je výběr papíru. Dvě základní možnosti jsou lesklý papír, jehož výhodou je to, že ideálně odráží živé a dynamické barvy. Avšak je třeba pamatovat na to, že na takových fotografiích zůstávají snadno otisky! Proto je nejlepší ho zvolit, pokud chceme fotografie pověsit na stěně nebo umístit v rámcích. Matný papír poskytuje více tónovaný efekt, zatímco fotografie jsou odolné proti otiskům. Proto se tyto fotografie nejčastěji volí do alb. Pamatujme na to, že kromě druhu papíru v Empik Foto si lze také vybrat jeho gramáž.

Na konci rovněž stojí za zmínku… množství. Čím více fotografií vyvoláváme, tím výhodnější je cena. Tímto způsobem, při objednání najednou většího množství fotografií, můžeme ušetřit dokonce několik desítek procent. A přece čím více fotografií – tím více radosti. Nejenom pro nás, ale rovněž pro naše blízké.

fotografování
Hodnocení:
(5.3 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%