Sychrov na Liberecku
zve na prohlídky v zimě

Sychrov na Liberecku
zve na prohlídky v zimě

17. 11. 2012

Státní zámek Sychrov je na rozdíl od jiných památek v Libereckém kraji přístupný i v zimním období. Mluvčí libereckého památkového ústavu Lucie Spálenská uvedla, že pro návštěvníky s romantickou duší je připravena pohádková výstava a také pohádkové prohlídky zámku. Ty se konají v 10.00, 11.00, 12.00, 13.30, 14.30 a 15.30 hodin. Správa zámku doporučuje rezervaci na telefonním čísle: 482 416 011 mezi 10 až 14 hodinou.

Pro návštěvníky je zpřístupněna výstava Pohádkové srdce Evropy od známé spisovatelky, ilustrátorky a grafičky Vítězslavy Klimtové – expozice je umístěna v zámeckém sklepení a její otevírací doba koresponduje s otevírací dobou zámku, to znamená, že je přístupná denně od 10 do 14 hodin.

Zámek Sychrov je proslulý také svým anglickým parkem s oranžerií, která byla po rozsáhlé rekonstrukci veřejnosti zpřístupněna v roce 2011 a v současné době slouží jako kulturní stánek a kavárna.

V sobotu 17. listopadu se tam uskuteční další díl z cyklu Čajů o páté, a to v hudebním duchu. Od 17 hodin zaznějí Slavné operetní árie v podání Ivany Veberové, sólistky opery J. K. Tyla v Plzni, a Lubomíra Havláka, sólisty Státní opery a Národního divadla Praha.  Klavírní doprovod obstará Irena Havláková.

naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.