Mé tělo je chrám
Ilustrační foto: pixabay.com

Mé tělo je chrám

12. 8. 2020

Ano, a já ho stále více obdivuji a vážím si ho. Nespočítaně toho musel ten můj chrám vydržet, ale stále ještě stojí. Je pravda, že dnes už na umělých základech, ale snaží se to zvládat. Základy má uměle zpevněné, ale asi dobře, protože se nehroutí. Tu a tam mu bylo něco odstraněno a řečeno, že to nevadí, protože to už stejně nebude potřebovat. No, možné to je a posléze pravdivé. Když se toho ale z chrámu odebere hodně, je to špatně a chrám by se mohl začít bortit. Nevím, jaké poškození ještě unese, ale jsem ráda, že stojí.

Když jsem byla mladá, tak jsem svému chrámu moc pozornosti nevěnovala. Snažila jsem se, aby byl přitažlivý pro opačné pohlaví a sloužil bezpečně ve všech směrech. Pokud sloužil, nebylo opravdu nutné si ho moc všímat. Chrám fungoval na 100% a dlouho. Pak najednou začal stárnout a trochu chátrat. V té době se z něho odstraňovaly ty  tzv. nepotřebné součástky

Chrám tiše sténal a dával najevo, že se  mu to moc nelíbí a že to zacházení není dobré. No, ale vždycky se vzpamatoval a já jsem na svůj chrám pyšná. Dávám na něj čím dál tím větší pozor a fandím mu. Síly ale ubývají a chrám se začíná otřásat v základech.

Už není tak krásný, už se tolik netřpytí na slunci, ale stále hrdě stojí. Jeho věže už nesahají do nebe a mám dojem, že chrám se i zmenšuje. Asi je to tím, že ty odebrané součástky přece jenom chybí.

Nechci si ale představit, že ten můj chrám opravdu spadne, ale jsem smířená s tím, že se to jednou stane.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%