Dobrá kniha je dar...
Foto: autorka

Dobrá kniha je dar...

22. 8. 2020

Nevím, proč jsem se rozhodla napsat tento článeček, ale asi bych se chtěla rozdělit o pocity, když se rozhodnete začít probírat knihovnou a rozdat spoustu knih tam, kde ještě potěší a  poučí jiné čtenáře.

Celý svůj život chodím do knihovny a na stará kolena si knihy už jen půjčuji a nekupuji tak často jako dříve. Za svého života jsem nasbírala mnoho knih a také učebnic, které už nebudu potřebovat. V knihovně jsem se děvčatům (která skvěle vedou knihovnu ) svěřila, že mám dost učebnic angličtiny, francouzštiny, češtiny a odborných učebnic po dětech. Hned chtěly, abych ty učebnice přinesla, že mají koutek, kam chodí učitelky s dětmi a každá učebnice je potěší. Když viděly skoro nové a neponičené učebnice, tak mě požádaly, ať přinesu i učebnice odborné, že u nich je o ně velký zájem. Jsem ráda, že budou knihy ještě k užitku a mně se trochu vyklidí půdička.

Jinak je u nás několik míst, kde si můžete knihu vybrat,nebo přinést tu, kterou už nechcete, a vložit do skříňky pro náhodné čtenáře.Odvezla jsem spousty knih, které už číst nebudu, a věřím, že udělají radost ještě hodně čtenářům.

Přesvědčila jsem se, že to funguje, neboť moje sestra si takto knihy půjčuje, a když je přečte, tak je tam zase vrátí. Moc jsem tomu nevěřila, ale opravdu to funguje a hodně lidí si tam chodí pro knihy a dává tam přečtené. Jsem ráda, že se to osvědčilo a lidi přece jen mají rozum a knihy tam neničí.

Jsem velká čtenářka a není dne, abych nevzala knihu do ruky a nezačetla se. Knihy mně dávají svobodu, krásu, poučení i radost a zábavu.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%