Senzace na US Open: Djokovič byl diskvalifikován poté, co trefil míčkem čárovou rozhodčí. Končí i Petra Kvitová
FOTO: Al Bello, Getty Images

Senzace na US Open: Djokovič byl diskvalifikován poté, co trefil míčkem čárovou rozhodčí. Končí i Petra Kvitová

6. 9. 2020

Ještě nikdy se na vrcholné tenisové soutěži nestalo to, co v zápase světové jedničky Novaka Djokoviče se Španělem Carreňo-Bustou. Djokovič po prohrané výměně v závěru prvního setu odpálil míček naslepo za svá záda a trefil lajnovou rozhodčí do krku. A byl diskvalifikován!

Podle pravidel tenisu v případě, že hráč napadne rozhodčího, např. tím, že jej trefí míčkem, přichází diskvalifikace. Ačkoliv Djokovič při následné debatě s rozhodčími tvrdil, že nešlo o úmysl, a také se šel čárové rozhodčí, která po ráně do krku upadla na zem, omluvit, rozhodčí byli nekompromisní. Na US Open tak končí největší favorit turnaje.

Na newyorském grandslamu, který se kvůli koronaviru hraje bez diváků, tak končí nasazená jednička také v mužské části pavouka. Ženská jednička - česká tenistka Karolína Plíšková - vypadla již ve třetím kole turnaje.

 

 

Kvitová končí ve čtvrtém kole

Před branami čtvrtfinále skončila i Petra Kvitová, nasazená šestka turnaje. Ta podlehla ve třech setech Američance Shelby Rogersové, která je na tenisovém žebříčku o téměř devadesát příček níže. Kvitová měla ve třetím, rozhodujícím setu čtyři matchbally, ale utkání do vítězného konce se jí dovést nepodařilo. Na US Open tak má Česko ve dvouhře již svou poslední naději – Karolinu Muchovou. Ta se popere o postup do čtvrtfinále s Běloruskou Viktorií Azarenkovou dnes večer.

tenis
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%