Pro léky na recept už nemusíte do lékárny chodit dvakrát
FOTO: BENU lékárna

Pro léky na recept už nemusíte do lékárny chodit dvakrát

1. 10. 2020

V době, kdy se šíří chřipkový virus a řádí covid-19, radí odborníci tři věci: nosit roušky, mýt si ruce a nechodit mezi nemocné lidi. Jak to ale udělat, když do lékárny chodí pro léky i možní přenašeči nemocí? Jednoduše: snižte počet svých návštěv na minimum a rezervujte si léky z eReceptu přes internet nebo aplikaci.

Do BENU Lékárny s jistotou

Opět neměli v lékárně všechny léky ihned skladem? Domů odcházíte s několika papírky a se slovy: “Léky vám objednáme a odpoledne si je můžete vyzvednout”. Většinou ale nemáte čas a někdy na léky i zapomenete. Nemluvě o tom, že opět musíte vystát frontu. Této situaci se teď už můžete díky BENU Lékárně spolehlivě vyhnout.

Starosti s objednáváním léků a vracením se do lékárny za vás vyřeší rezervace léků přes internet nebo mobilní aplikaci. eRecepty si objednáte, resp. naklikáte v pohodlí domova, vyberete oblíbenou lékárnu a už jen čekáte na zprávu, že je vše připraveno. Do lékárny se tak můžete vydat s jistotou jen jednou.

Jak na to? Je to jednoduché. Stačí jít na benunapredpis.cz nebo si stáhnout mobilní aplikaci BENU a připravit si kód eReceptu. Rezervaci zvládnete ve 3 snadných krocích:

1. krok: zadáte kód eReceptu a vyberete jednu z 258 BENU lékáren v ČR

2. krok: napíšete své osobní údaje, jako jsou jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mail

3, krok: odešlete rezervaci a čekáte na odpověď z lékárny (SMS i e-mail)

Vyzkoušejte to a uvidíte sami! Do lékárny přijdete pak jen s číslem rezervace, eReceptem nebo nově i občanských průkazem.  Rezervovat můžete léky dokonce také pro někoho jiného, třeba manžela nebo příbuzné.

BENU lékárna program

Rezervace šetří čas i peníze

Objednání léků z pohodlí domova oceníte hlavně v případech, kdy máte hned několik eReceptů, na každém jsou dva léky a dávka na tři měsíce. Větší množství léků totiž téměř vždy znamená objednávání, čekání a další cestu do lékárny. Dříve jste se také museli vracet do lékárny pro míchané léky, jako jsou masti, prášky nebo čípky. O výrobu léků se lékárníci postarají a jakmile bude vše připraveno, dostanete upozornění SMS zprávou a do e-mailové schránky.

Pokud si uděláte rezervaci doma, nemusíte se v lékárně připojovat na internet, opět složitě dohledávat SMS zprávy a rozklikávat každý QR kód. Stačí znát číslo rezervace.

S věrnostním programem BENU PLUS máte navíc možnost získat bez doplatku většinu léků z kategorií inzuliny, léky na diabetes, cholesterol, astma a chronickou obstrukční plicní nemoc (CHOPN). Do programu se registrujete v každé BENU lékárně, na webu benu.cz nebo v BENU aplikaci.

Rezervujte si vaše eRecepty na benunapredpis.cz a běžte vždy pro své léky na předpis do lékárny s jistotou!

Hodnocení:
(4.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%