Kde si užít babí léto? Třeba u vody nebo v horách. Tady jsou dva tipy
FOTO: archiv redakce

Kde si užít babí léto? Třeba u vody nebo v horách. Tady jsou dva tipy

1. 10. 2020

Přišel podzim, nejbarevnější část roku. Zároveň je to období, kdy se vše uklidňuje a opouští nás dynamika letních měsíců. Čeští hoteliéři již několik let v této době adresují svoje nabídky především seniorům.

Můžeme obdivovat krásy přírody a naplno si užít vzhledem ke kratším dnům služeb wellness center.

My se vydáváme na břehy Máchova jezera do hotelu Port. Tady si zájemci mohou užít turistiku v srdci kraje romantického básníka, zkusit si zarybařit. Vše vám tady půjčí a zajistí jednodenní rybářský lístek. Říjen bývá také nakloněn houbařům, a tak si tu můžete půjčit košík a nechat si do něj připravit svačinu do lesa. A pokud jste vyznavači objevování českých památek, nezapomeňte se podívat do nedávno otevřeného zámku v Doksech, kde je mimo zámecké expozice i muzeum legendárního časopisu Čtyřlístek.

Zajímali jsme se také, jaké dobroty tady pro nás připravili. Z letního jídelníčku se mezi oblíbenými jídly udržel salát z rukoly a polníčku s červenou řepou a kozím sýrem, sypaný vlašskými ořechy, krůtí steak grilovaný v medu s lněným semínkem a feferonkou nebo kachní prso připravované metodou sous vide (vařené ve vakuu při nízké teplotě) s kachními škvarky, omáčkou z červeného zelí a pastinákovým pyré. K těmto pochoutkám si nechte poradit při výběru vína. Zdejší vinotéka zásobovaná přímo z Valtic uspokojí i velmi náročného milovníka vína. O aktuální nabídce podzimních pobytů se informujte na webových stránkách hotelu Port – www.hotelport.cz

Těšili jste se do Krkonoš, ale letní záběry z přeplněné Sněžky a obsazených parkovišť vás odradili ? Tak je teď je ta správná doba. Moc se nám líbí zdejší heslo – neseďte za pecí, když v Peci je tak hezky. Navštívili jsme proto hotel Horizont v Peci pod Sněžkou. I tady jsou připraveni na seniorské návštěvníky. Dostanete například mapu této oblast Krkonoš, při celodenní tůře si objednejte balíček místo oběda a u některých pobytů získají návštěvníci jízdenku na kabinovou lanovku na Sněžku.

Gastronomie v tomto hotelu vás opravdu nezklame. Podzim je jako stvořený pro pravou kulajdu či využití hub na všechny možné způsoby. Hotel má vlastní cukrářskou výrobu a minidezerty z ní zdobí každý večerní raut. Milovníci palačinek si tady opravdu užijí. Mohou si je dopřát čerstvé jak při snídani tak i při večeři. Výhled na horizonty Krkonoš si pak můžete dopřát ve SKY CLUBU v nejvyšším 18. patře hotelu. Tady ochutnejte míchané nápoje, o nichž jste četli třeba v románech Ernesta Hemingwaye.

O aktuálních nabídkách se můžete informovat na webových stránkách www.hotelhorizont.cz

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.