Dávná vzpomínka
Ilustrační foto: autorka

Dávná vzpomínka

4. 10. 2020

Vybavuje se mi vzpomínka na velice převelice dávnou dobu. Byly mi asi čtyři roky. U nás doma jsem měla pod oknem malý dětský stůl a židličku. Na něm jsem nejen jedla, ale taky jsem si tam malovala nebo hrála.

Moc hraček jsem neměla a dostala jsem od babičky malinký kávový servis z porcelánu. Božínku, jak ten byl krásný! Malilinkaté šálky s malilinkatými talířky, malilinkatou konvičkou, malilinkatým džbánečkem na mléko a malilinkatou cukřenkou. Dovedla jsem si s tím nádobíčkem hrát dlouhé hodiny. To se to servírovalo!  To se to kafíčkovalo! Ve svých dětských představách jsem připravila kávičku a popíjela ji s vymyšlenými přítelkyněmi.

Mou kávovou siestu přerušil hlas maminky, ať si stůl uklidím, že mi dá oběd. Ale já přece ještě musím vypít kafíčko a kamarádky taky ještě nemají dopito. Už si nepamatuju, jestli maminka svou žádost zopakovala, jestli přišlo ještě jedno varování, ale najednou její ruka prudce shrnula nádobíčko se stolu na zem a postavila přede mne talíř s polévkou. Pod stolem ležely rozbité hrnečky bez oušek, talířky rozlomené vejpůl, rozbitá konvička a cukřenka.

S pláčem jsem začala sbírat tu spoušť, ale rozzlobená mámina ruka mne usadila k polévce. Obrovskými slzami jsem si přisolovala polévku a jedla jsem ji dlouho, dlouho, dlouho, protože její chuť hořkla v ústech.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%