Posezonní servis zahradní techniky ušetří peníze i čas
FOTO: Mountfield.cz

Posezonní servis zahradní techniky ušetří peníze i čas

10. 10. 2020

Letošní sezona byla z pohledu růstu trávy skutečně mimořádná. Sekalo se i několikrát týdně, od dubna až do těchto dní. Zahradní technika, ať už sekačky, traktory nebo křovinořezy, byly vystaveny obrovské zátěži.

Zabrat dostaly motory, filtry, převodovky, nože, ložiska, převodovky a další součásti strojů. A proto je potřeba, aby dostaly prvotřídní péči v podobě posezonního servisu.

Každý stroj by se měl v první řadě dokonale vyčistit. U sekaček či traktorů je potřeba vyměnit olej, zkontrolovat filtry, vyčistit je, případně vyměnit. Někteří šikovnější uživatelé sami zvládnou nabrousit nůž, ale problém už může nastat s jeho vyvážením, což je hodně důležité pro optimální sekání. Na tuto činnost už je lepší navštívit autorizovaný servis, stejně jako například na opravu a seřízení pojezdu či veškeré operace v motoru.

02.jpg

Když chcete mít jaro bez starostí, je dobré myslet na servis právě nyní. „Hlavní výhodou je bezstarostná příprava stroje na novou sezónu. Na podzim je méně důležité, jak dlouhou dobu stráví v servisu, protože ho po sezoně nepotřebujete. Dostane ho zpátky po zevrubné prohlídce i kompletní údržbě opět v plné kondici a na jaře už nemusí nic řešit,“ tvrdí expert na zahradní techniku Filip Werner ze společnosti Mountfield.

Posezónní servis je nejlepší provádět tam, kde jste stroj koupili. Máte jistotu, že vaší sekačce, traktoru, bubnovce, křovinořezu nebo pile stoprocentně rozumějí a mají na daný stroj všechny náhradní díly, pokud je potřeba nějaký vyměnit.

03.jpg

Servis v tomto období se může vyplatit i z finančního hlediska. Třeba v Mountfieldu právě probíhá akce Posezonní prohlídky zdarma. Co prohlídka zdarma obnáší? Například u benzinové sekačky s pojezdem jde o kontrolu vzduchového filtru, stavu hladiny oleje, zapalovací svíčky, funkce bezpečnostní brzdy, zkoušku těsnosti spalovacího prostoru, kontrolu otáček motoru, žacího ústrojí, uložení kol, kontrolu a dotažení šroubových spojů, klínového řemene, pojezdu a ovládacích prvků.

Za zvýhodněných podmínek pak servisní technici provedou případnou údržbu a slevy jsou i na motorový olej a náhradní díly. Oproti servisu v běžné sezoně ušetříte dost peněz.

Po náročné sekací sezoně, jaká byla ta letošní, se vyplatí svěřit stroj do rukou profesionálů. A na jaře budete bez starostí.

Více informací na www.mountfield.cz

Mountfield
Hodnocení:
(5.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.