Zákeřný virus
pixabay.com

Zákeřný virus

15. 10. 2020

V minulosti lidstvo přežilo větší pohromy - mory, různé chřipky, neštovice a jiné nemoci, výbuchy sopek, hladomory a samozřejmě i války. Ale bylo to za cenu opravdu velkých obětí ! Někdy to vypadalo, že lidstvo dokonce vyhyne, protože na Zemi nás zůstalo opravdu velmi málo. Dnes jsme na tom o poznání lépe – jsme k boji proti nemocem vybaveni díky vědě a jejím poznatkům, díky tomu, že si národy předávají informace. Virus koronarviru je zákeřný, jak to tak vypadá (v permafrostu zajisté čekají viry ještě zákeřnejší, stačí, až rostají ledy, takže vědci budou neustále mít o čem bádat).

Lidé mají jednu zajímavou vlastnost – někteří z nás si totiž zřejmě říkají: mě se to netýká, to MNĚ se nemůže stát – ať už je to při šílené jízdě autem nebo v jiných nebezpečných situacích. Prostě jsme přesvědčeni, že NÁM se nebezpečí vyhne a schytají to TI OSTATNÍ (jedno kdo, nejlépe zřejmě ti staří, ať uhnou mladým, stejně tu už překážejí).

To je ovšem velice zrádné myšlení. Protože každý člověk je jiný a každý má jinou imunitu. Takže můžete být  velice překvapeni, že to  můžete „schytat"  i vy, a to docela s nejistým výsledkem. Ten dnešní virus mi totiž připadá jako taková „ruleta“.

Já vím, okamžitě začnete reagovat, že musíte přece žít SVOBODNĚ, bez roušek, chcete se bavit a chodit denně do hospod a že jsem pesimistka. Nejsem, jen stojím pevně nohama na zemi a snažím se používat selský rozum při čtení známých fakt a jejich třídění, samozřejmě.

Virus je teprve ve výzkumu a až budoucnost nám asi zjeví, čeho všeho je schopen a jaké následky se i po jeho překonání dostaví. Já věřím, že ho zdoláme. Ale rozhodně ne tím, že budeme ignorovat fakta, být sobečtí , nedokázat se ničeho vzdát, posmívat se těm, kteří se snaží nás z téhle nelehké situace dostat, nebýt ochotni překonat nějaké těžkosti a čekat, že to „schytají“ ti druzí.

Ostatně jak říká jedno příslovi: „Na posměváčky čekají háčky“.  :-)

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.