Ohrožený druh
Ilustrační foto :pixabay. com

Ohrožený druh

20. 10. 2020

Jsem ohrožený druh obyčejnou chřipkou, jsem ohrožený druh zápalem plic, jsem ohrožený druh tuberkulozou, která se šíří, a dalšími nemocemi. Prostě jsem ohrožený druh tak, jak jsme my postižení věkem , označováni. Je to tím, že jsem stará a napadená dalšími zdraví ohrožujícími vlivy. Prostě jsem ohrožená, jsem ohrožená. Nevím opravdu, co je pro mne horší.Také rakovina se stále více šíří, ale ta ohrožuje i neohrožený druh. Jsem ohrožená, že už hůře chodím, vidím, slyším a může mě přejet auto.

V zimě jsem ohrožená tím, že uklouznu na ledu a moje staré kosti to nevydrží. Prostě jsem stále ohrožená a ani mojí psychice to nedělá dobře.. Každý ví, že stres umocňuje všechny nemoci. Proč mám být ohrožená ještě tím, že se mi denně vyhrožuje koronavirem? Jsem ukázněná, nosím roušku, ale víc už dělat nemůžu. Od lidí mám odstup, na nikoho neprskám, skoro nevycházím a bojím se, bojím. Prosím, nechte mě ještě chvíli žít a denně mi nevyhrožujte. Já už jsem všechno dostatečně pochopila a byla bych vám vděčná, kdybych si alespoń na chvíli mohla od toho vyhrožování oddechnout.

Nemůžu dělat vlastně nic, jenom se snad modlit. Do kostela jsem se ale nedostala, protože tam smí jenom šest lidí. No co, co , pejsek musí a tak jdeme na procházku a budeme doufat, že tu potvoru nepotkáme. Ale přece jenom se pomodlím .Pane Bože dej ať ta příšera vynechá mladé lidi. Oni si zaslouží žít normálně a  beze strachu. Za mne, ohroženou, ti děkuji.

PS. Bohužel, a to je velmi smutné, ale také naše vláda vzhledem ke svému věku je ohrožený druh.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%