Foto

Zájem lidí o nákup zlata
a stříbra prudce stoupá

22. 11. 2012

V České republice výrazně roste zájem lidí investovat do drahých kovů. Počet nově uzavřených spořících plánů do zlata a stříbra vzrostl za poslední rok o 324 procent, zatímco četnost jednorázových nákupů drahých kovů se více než zdvojnásobil, informovala společnost Golden Gate CZ.

„Vedle nárůstu jednorázových nákupů sledujeme již delší dobu také významný přírůstek počtu klientů, kteří odkládají do zlata své prostředky pravidelně každý měsíc a hodlají tak činit dlouhodobě. Tím chrání své úspory před inflací,“ vysvětlil ředitel společnosti Pavel Ryba.

Z dat za posledních 12 měsíců je podle něho patrné, že Češi celkově mění svůj pohled na zlato jako investiční či spořící nástroj. Zatímco ještě před několika lety bylo zlato bráno jako výsada nejbohatší vrstvy, dnes se díky spořícím programům, které umožňují investovat již od 500 korun měsíčně, otevírá široké společnosti. „Většina lidí nemá tolik volných finančních prostředků, aby si mohla dovolit nakupovat zlato jednorázově. Odkládat si měsíčně pár set korun však může téměř každý. Díky tomu se daří bořit mýtus o tom, že zlato je jen pro bohaté,“ podotkl Ryba.

Zvýšený zájem o spoření do zlata a stříbra deklaruje také růst výše cílové částky, do které lidé spoří. Ta meziročně vzrostla o 43 procent, což odráží fakt, že Češi vnímají drahé kovy jako takzvané bezpečné přístavy, prostřednictvím kterých si je stále větší část z nich ochotna spořit i na důchod.

„Při nákupu zlata či stříbra formou spořících programů si klient zvolí velikost slitku, do kterého chce spořit, a jakmile ho celý splatí, fyzicky jej dostává do ruky. Následně s ním může naložit dle své libosti a poté spořit do dalšího,“ zakončil Ryba.

investice zlato
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...