Velká radost z maličkosti, aneb: "Koukat se kolem sebe"
Foto: autorka

Velká radost z maličkosti, aneb: "Koukat se kolem sebe"

24. 10. 2020

Jak je většině z vás známo, patřím mezi lidi, kterým není lhostejné, v jakém prostředí žijí. Jedním z cílů mých skoro denodenních  procházek je nedaleký lesopark, který mi za ta léta, co zde žiji, přirostl k srdci. Snažím se vždy mít oči otevřené a kromě vnímání jeho krás všímám si i závad, které by mnohým lidem a nebo i pracovníkům technických služeb mohly uniknout. Mám radost, když se moje upozornění sejde na patřičných místech s ohlasem a vždy je sjednána náprava. Tak tomu  bylo i v měsíci září, kdy jsem požádala vedoucí pracovníky TS o pomoc.::

V lesoparku stál dlouhá léta malý krmelec pro zvířátka, který, ač jsem mu před dvěma lety opravila střechu, chátral. Byl jakousi dominantou lesoparku, děti z MŠ a i ostatní obyvatelé do něj v zimě nosili krmení, aby zvířátka měla něco na přilepšenou. I když jsem dosti zručná, nebylo v mých silách ani materiálních možnostech krmelec opravit. Proto, jak výše uvádím, jsem požádala o pomoc. Po předchozích zkušenostech jsem si byla jistá, že mé prosbě bude vyhověno, ale nečekala jsem, že tak brzy. Ještě včera odpoledne jsem se snažila ten polorozpadlý domeček podepřít větví, aby se úplně nesesypal. Dnes odpoledne jsem nevěřila svým očí... málem jsem si doslova sedla na zadek. Na místě starého, stojí NOVÝ, nádherný a dokonce má jesličky plné sena. Kdybyste mne viděli, jak tam poskakuji, držím se za tváře, utírám si vlhké oči a stále tomu nevěřím, radovali byste se se mnou... To byla taková radost, že ji ani nedovedu slovy popsat...

RADUJI SE. Raduji se, že mám kolem sebe lidi, kterým jako mně není lhostejné, v jakém prostředí žijí. RADUJI SE. Raduji se z toho, že i nadále bude krmelec cílem malých procházek dětí a dospělých za účelem naplnění korýtka různým krmením. RADUJI SE. Raduji se, že srnky, veverky a zajíci najdou u tohoto krmelce opět své útočiště a tak snáze přežijí nástrahy zimy. RADUJI SE. Raduji se, že se mohu s vámi, lidičky, o svou radost podělit.

 

Zdraví vás velice lesní dělnice Bertice

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.