Přání jednoho (ne)ohroženého seniora: Pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít
Ilustrační foto: pixabay.com

Přání jednoho (ne)ohroženého seniora: Pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít

26. 10. 2020

Jelikož jsem čerstvý sedmdesátník, myslím si, že mám právo se vyjádřit k přehnaným starostem některých politiků, vědců a lékařů o naši generaci.

My všichni zodpovědní lidé, kteří zachováváme životosprávu, dbáme o denní pohyb na vzduchu a zdravě jíme, opravdu nestojíme o to, abychom byli „vhozeni do jednoho pytle"  s těmi, kteří dělali v průběhu života pravý opak.

Pokud si někdo nadměrnou konzumací masa a uzenin, lenošením u TV, kouřením a nestřídmým požíváním  alkoholu přivodil cukrovku a vysoký krevní tlak, nesmí se divit, když mu zato bude vystaven účet. 

Podle mého teď nejde o to, jakou profesi zastával nový kandidát na ministra zdravotnictví. Důležité je, aby to byl moudrý člověk, který bude "na lékárnických vahách zvažovat" nová opatření tak, aby nenadělala daleko větší škody, než sám covid 19. Hlavně by měl daleko více věnovat pozornost mladé generaci! Vzešli jsme z přírody, která má své zákony nastavené tisíce let stále stejné! Při každém ohrožení druhů se pomáhá na prvním místě mláďatům, nikoliv starým jedincům! Neberte jim proto jejich mládí, protože ho neumíte nikdy vrátit!

Nedopřáváme už vůbec sluchu filosofům, psychologům a sociologům, zato národ doslova děsí lidé jako Prymula, Flégr nebo Kubek. A proto mám k naší vládě jedno velké přání: Namísto toho abyste se schovávali při chaotických rozhodnutích za naši věkovou skupinu, pošlete děti a studenty do škol, nechte je sportovat a normálně žít. Vy všichni přece dobře víte, že koronavirus se chová k dětem a zdravým dospělým korektně.

V mládí jsem kromě jiného vystudoval Sociálně – právní školu v Praze, na začátku 90-let  založil první soukromou pečovatelskou službu a tak mě asi nikdo nemůže obvinit z nedostatku humanity. Je však třeba říci i nepopulární pravdu, že každý se nemůže dožít stovky, byť by si to přál. Při pandemiích se prostě více umírá a jak je vidět, žádné roušky, ani separace tomu nezabrání. V našich LDN a ostatních zařízeních leží stovky a tisíce lidí, u kterých je kvalita života "na nule" a mnohdy již jsou zcela mimo vnímání reality. Dlužno říci, že našim politikům chybí odvaha a zájem o to, aby bylo možné, podobně jako v jiných zemích, pomoci těmto lidem z utrpení zavedením eutanazie.

Přeji novému ministru zdravotnictví hodně síly a především rozumu při řešení současné krize.

koronavirus
Hodnocení:
(2.7 b. / 43 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%