Herečka Lucie Benešová: Nesnáším stereotyp, letos strávíme Vánoce v pronajaté chalupě. Cukroví napeču doma
Herečka Lucie Benešová. FOTO: Lesensky.cz

Herečka Lucie Benešová: Nesnáším stereotyp, letos strávíme Vánoce v pronajaté chalupě. Cukroví napeču doma

10. 11. 2020

Rodina pohromadě, živý stromeček, pohoda s blízkými, ale také výzdoba a překvapení. To všechno podle herečky a moderátorky Lucie Benešové tvoří ty pravé Vánoce.

Jak řeší předvánoční úklid? Dodržuje nějaké vlastní vánoční tradice? A v čem pro ni budou letošní svátky jiné? Přečtěte si vánoční rozhovor s Lucií Benešovou a nechte se inspirovat i jejími tipy na dárky pro celou rodinu.

Co máte, Lucko, na Vánocích nejraději?
Mám ráda tu vůni, výzdobu, atmosféru a překvapení. Snažím se každý rok něčím mile překvapit děti, manžela a vůbec celou rodinu, o tom to podle mě je. O společných chvílích a o tom, že se snažíte s tím druhým strávit čas a udělat mu radost.

Jak u Vás probíhají přípravy? V čem to bude letos jiné?
Vánoční přípravy u nás začínají už s prvním adventním víkendem. Máme takovou předvánoční tradici, která trvá už 15 let. Sejdeme se s kamarádkami a jejich dcerami u nás na chalupě kousek od Knína a vyrábíme adventní věnce. Většinou tvoříme z toho, co najdeme v okolním lese, přidáme jen třpytky, dekorační mašle a drobné ozdoby. Letos se to ale kvůli bezpečnostním opatřením celé uskuteční asi jen v kruhu rodiny. I tak se ovšem moc těším, až uvidím svoje nejbližší.

A co předvánoční úklid? Máte nějakou speciální vychytávku?
Uklízím celoročně a neuznávám předvánoční úklidy, protože to se člověk lidově řečeno úplně zrychtuje a pak nemá už na nic náladu a energii. Co se týče vychytávek, teď jsem si oblíbila speciální akumulátorový čistič oken z Astoreo, s tím je mytí oken rychlejší a mnohem efektivnější. Svůj dům uklízím po částech: třeba, když uklízím v obýváku, vezmu rovnou i příslušné okno. Úklidem se také během pandemie udržuji v kondici. Nechodím do fitness, bohatě mi stačí náš dvoupatrový dům.

Kde budete Vánoce letos slavit? Doma, nebo na chatě?
Na Vánoce jsem pronajala chalupu v Jeseníkách, tam se vejde celá rodina. Bude tam místo pro 14 lidí, uvidíme, kdo všechno přijede. Vánoce ob rok střídáme, jednou u nás doma, podruhé někde jinde, nemáme rádi stereotyp. Moc krásné byly Vánoce na chalupě v Rakousku. Vím, že je to nepraktické kvůli dárkům, ale zase velice romantické. Alespoň jednou za rok strávíme několik dní společně jako celá rodina. Pro mě jsou Vánoce hlavně o tom, abych viděla svoje blízké. A ty uvidím, takže to je nejdůležitější. Ostatní věci zvládneme a vydržíme. Co se týče cukroví, to si vezmeme s sebou, s dcerou Larou napečeme perníčky, o ostatní se postará Tomášova maminka, protože ta peče úplně skvěle.

A jak to bude s vánočním stromečkem, když budete na svátky v pronajaté chalupě?
Stromečky budeme mít dva, oba živé. Jeden doma a druhý si vezmeme na chalupu. Domluvila jsem se s majitelem, že nám půjčí nějaké vánoční ozdoby, takže vůbec nevíme, co nás čeká. Těším se, bude to dobrodružné a možná přímo na místě vyrobíme i pár papírových ozdob. Co se týče stromku doma, ten zdobím už tři týdny před Vánoci. Mám ho jako vánoční dekoraci, prodloužím si tím celý ten magický čas. Většinou ho zdobím každý rok jinak. Miluji bílou barvu a vintage styl, takže letos bude s největší pravděpodobnost bílý. Bílá barva je navíc univerzální a dá se skvěle kombinovat.

Jak pak strávíte zbytek svátků? Budete navštěvovat příbuzné?
Letos budeme rovnou všichni spolu v Jeseníkách, a to celý vánoční týden. Jinak většinou jezdí celá rodina vždy k nám do domečku do Prahy.

Co byste si letos přála na Vánoce nejvíc?
Abychom byli všichni zdraví i v této složité době a abychom se všichni ve zdraví a dobré náladě sešli i příští rok!

rozhovor
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%