Jak vybrat parfém podle druhu vůně
Zdroj obrázku: Anne Leven / Shutterstock.com

Jak vybrat parfém podle druhu vůně

12. 11. 2020

Vánoce se pomalu blíží a mnozí z nás už hledají nějaké zajímavé dárky. I když se s nejbližšími většinou velmi dobře známe, stejně mnohdy nevíme, co přesně koupit. Výbornou volbu představují především parfémy. 

Jejich pořízení není nijak složité. Objednají se jednoduše přes internet a za pár dní budete mít doma přesně takové vůně, jaké chcete. Alternativ je hodně, nicméně tradičně se dělí podle pohlaví. Podívejme se tedy, jaké vůně se volí nejčastěji.

Dámským vůním dominují květy

Jednoznačně. Hlavní složky kompozice jsou určitě tvořeny právě květinovými vůněmi. Vybírat lze z mnohých zajímavých vůní. Jen namátkou bychom mohli jmenovat růže, magnólie, jasmín, konvalinky či fialky a jiné krásné a voňavé květiny. A co třeba jiné tóny? Zajímavé jsou určitě ty citrusové, ale jistě se zavděčíte i ovocnými nebo variacemi s výraznými citrusovými tóny. Zapomenout nelze ani na kořeněné variace. Alternativ je zkrátka hodně a parfémy můžete získat i poměrně levně, když využijete slevové kódy do obchodu Parfemy.cz

Dřevité pánské tóny

Právě pánské vůně jsou poněkud dřevité. A jaké dřevo hraje tradičně hlavní roli? Jedná se zejména o růžové, cedrové a santalové. Moc hezky ale v takovýchto odstínech působí orientální, kořenité nebo citrusové či květinové složky. A co takové parfémy kožené s vůní kůže? Ty často doplňuje kadidlo, různé dřeviny a tabák. Právě tyto tóny dokážou onen mužský element dokonale zvýraznit.

Unisex a dětské vůně

Jestliže vsadíte na univerzální vůně, pak se setkáte nejčastěji s citrusovou složkou. Ta bývá představována limetou, citronem, pomerančem nebo bergamotem. Pro děti se vyhledávají vůně žvýkaček, coly a cukrových bonbonů. Ostatně právě ony dokonale charakterizují bezstarostný čas dětství. Všech vůní je neskutečné množství stejně jako parfémů. Podívejte se na jejich pestrou nabídku do zmiňovaného eshopu. Ceny si upravíte díky slevovým kuponům z Bonipo.cz.

kosmetika
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.