Fotoreportáž: Výlet do Klimkovic
Foto: autorka

Fotoreportáž: Výlet do Klimkovic

19. 11. 2020

Je listopadové nedělní odpoledne, neprší a přemýšlíme, kam na procházku do přírody. Z několika možností nakonec vybíráme městský park v Klimkovicích.

Klimkovice jsou malé město asi 15 km od Ostravy. Z pamětihodností je zajímavé centrum města s náměstím a hezkým podloubím. Kousek od náměstí se nachází farní kostel sv. Kateřiny a zámek s přilehlou zámeckou zahradou, která byla po úpravách přejmenována na Sad Petra Bezruče. Park je situován  za zámkem  směrem do údolí, kde jsou dva rybníky s protékajícím potokem Polančice. Je po všechna roční období klidným místem se zajímavou florou a faunou, což přiblížují informativní panely. Také tam prochází cyklostezka. Park nemá bezbariérový přístup.

Zámek byl původně renezanční, ale po úpravách a vyhoření zůstalo jen původní schodiště, které je zajímavé a lákavé svou historií a architektonickým půvabem. V prvním poschodí zámku sidlí městský úřad a v přízemí je Turistické informační centrum. Zámek je spojen chodbou na pilířích s blízkým kostelem.

Projděte se mojí fotogalerií, která je i v tomto ročním  čase zajímavá a na závěr do ní přidávám fotografie schodiště z mého archivu, protože tentokrát bylo nepřístupné.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.