Tomáš Klus sesadil Karla
Gotta v anketě Český slavík

Tomáš Klus sesadil Karla
Gotta v anketě Český slavík

25. 11. 2012

Celých třináct let v kuse obsazoval Karel Gott první místo v kategorii zpěvák roku v anketě Český slavík. V sobotu večer ve Státní opeře Praha ale svůj primát neobhájil – vůbec první sošku převzal mladý zpěvák Tomáš Klus. Třetí skončil Daniel Landa.

I tak plná Státní opera odměnila Karla Gotta dlouhotrvajícím aplausem vestoje. Ten se zcela vážnou tváří spustil: „Rozhodl jsem se využít toho, že jsem v přímém přenosu a nikdo mě nemůže vystřihnout. Od zpěváků se čeká, že zareagují na politickou i sociální situaci...“ Do vypjaté chvíle náhle zazněl gong. „Tak snad příště...“ usmál se mistr, čímž se postaral o jeden z mála komických okamžiků večera.

Zatímco rekordman ankety svou šňůru vítězství neprodloužil, v dalších kategoriích se překvapení nezrodilo. Svou celkem patnáctou sošku převzala v sobotu coby zpěvačka roku Lucie Bílá. „Patnáct slavíků? Zdá se mi to jako komiks,“ řekla Bílá.  Svou řečí ale nejenže poděkovala všem, kteří jí hlasy posílali. Věnovala ji především herečce Jiřině Jiráskové. „Budeš patřit mezi největší poklady naší země,“ vzkázala jí skrze televizní obrazovku.

Na druhém místě se v sobotu v kategorii zpěvačka roku umístila Lucie Vondráčková a třetí příčku obsadila Ewa Farna.

Jako nejlepší kapelu roku zvolili lidé v anketě Český slavík Mattoni rockovou skupinu Kabát. Hlasy, které stačily na stříbrnou příčku, získala skupina Nightwork, bronzového slavíka si odnesla kapela Chinaski.

Hlavní kategorie byly při slavnostním ceremoniálu prokládány vedlejšími a také předáváním cen médií. Nejoblíbenějším slovenským interpretem v Česku je skupina No Name, Hvězdou internetu skupina Charlie Straight, Skokanem roku kapela Eddie Stoilow, která postoupila z loňského 122. místa na letošní sedmnácté. Kategorii objev roku vyhrála excentrická skupina Koblížci.

Rekordmanem v anketě je Karel Gott, který získal 37 Zlatých a Českých slavíků. Vyhrát aspoň jednou Zlatého, respektive Českého slavíka se zatím podařilo 26 zpěvákům, zpěvačkám a skupinám.

Český slavík Zlatý slavík
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.