Jak bezpečno je ve vašem městě? Stačí se podívat na mapu. Policie začala zveřejňovat údaje o kriminalitě v obcích
Ilustrační foto: pixabay.com

Jak bezpečno je ve vašem městě? Stačí se podívat na mapu. Policie začala zveřejňovat údaje o kriminalitě v obcích

1. 12. 2020

Zajímá vás, kolik krádeží, přestupků či násilných trestných činů se událo ve vašem městě? Můžete se podívat na speciální mapu, kterou na svých stránkách zveřejnila Policie České republiky.

Nový policejní projekt má tři roviny. První představují mapy kriminality pro veřejnost, kde jsou znázorňovány skutky (trestné činy a přestupky registrované policií), které jsou statisticky evidované. Druhou rovinou je verze pro vybrané pilotní obce, ve které budou k dispozici relevantní informace potřebné pro efektivní výkon samosprávy, například při plánování činností obecní policie či rozvoje infrastruktury. Třetí rovinou je dataset pro práci policie, který je nezbytný při předvídání kriminality. Tato poslední zmíněná oblast je rozpracována v režimu pro interní použití v pilotních lokalitách.

„Hlavním cílem ve všech rovinách je dále snižovat již tak rekordně nízkou kriminalitu v České republice, zvyšovat její objasněnost, cíleně plánovat policejní hlídky a preventivní opatření do těch skutečně nejrizikovějších míst, snižovat administrativu, a naopak zvýšit pobyt policistů v ulicích,“ uvedl náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek.

Na interaktivní mapě je možné vyhledávat nejen podle lokality, ale zvolit je možné i vyhledávání podle jednotlivých druhů trestných činů ve zvoleném časovém období. Čím více si mapu přiblížíte, tím více se rozkryje obcí s uvedením počtu trestných činů a jejich specifikace.

Jak je na tom s kriminalitou vaše obec? Podivejte se zde: https://kriminalita.policie.cz/

 

krádeže.png

 

policie zloději
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.